Puigdemont arriba a Copenhaguen tot i l’amenaça de l’euroordre

    La Moncloa lliura a la Fiscalia tota la informació policial sobre el viatge de Puigdemont i li ofereix col·laboració

    El govern espanyol es mostra disposat a col·laborar “en tot moment” amb la justícia si decideix reactivar l’euroordre de detenció europea contra Carles Puigdemont, que aquest dilluns al matí ja ha aterrat a Copenhaguen. Fonts de la Moncloa asseguren que han posat a disposició de la Fiscalia tota la informació que tenen les forces de seguretat sobre “la situació de Puigdemont”. La Fiscalia ja va fer públic un comunicat diumenge avançant que demanaria al magistrat del Suprem Pablo Llarena que dictés l’euroordre si Puigdemont viatjava a Dinamarca. La decisió, però, l’ha de prendre el jutge tal i com recorda el govern espanyol. Tanmateix, fonts de l’executiu es mostren disposats a col·laborar amb les necessitats de la justícia sempre que calgui.
    El govern espanyol es mostra disposat a col·laborar “en tot moment” amb la justícia si decideix emetre -ja seria el segon cop- una ordre europea de detenció contra Puigdemont, que assisteix aquest dilluns a un debat a la Universitat de Copenhaguen. El ministeri públic ja va avançar diumenge que sol·licitaria al jutge del Tribunal Suprem que activés aquesta euroordre si es confirmava que el president destituït sortia de Bèlgica.

    El Suprem, de moment, no s’ha pronunciat però des de la Moncloa asseguren que han posat en mans de la Fiscalia tota la informació policial sobre la situació de Puigdemont.