El PSC demana reforçar l’atenció primària a la regió sanitària de Tarragona per l’epidèpmia de grip

  Ibarra ha afirmat que “aquests mesos estan sent especialment difícils perquè el sistema està al límit"

  temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts

  La diputada socialista, Rosa Maria Ibarra, ha demanat avui al proper Govern de la Generalitat “que es posi les piles ràpidament, recuperi el temps perdut que han suposat aquests darrers anys, i garanteixi la qualitat d’un servei públic essencial  per a tothom com és l’atenció primària. Els socialistes hem denunciat reiteradament que les retallades que han impulsat els Governs de Mas i Puigdemont estan posant en risc les garanties sanitàries que vàrem aconseguir durant els anys de Govern de progrés.”

  Ibarra ha afirmat que “aquests mesos estan sent especialment difícils perquè el sistema està al límit i això provoca que l’epidèmia de la grip sigui molt difícil de gestionar per part dels professionals. Només cal recordar els col·lapses que es van viure a principis de mes a l’hospital Joan XXIII de Tarragona, per posar només un exemple.”

  En aquest sentit, la diputada socialista ha demanat que es doti, amb caràcter d’urgència, a l’atenció primària de la regió sanitària de Tarragona, amb els recursos necessaris per abordar les necessitats reals de la ciutadania de les comarques tarragonines.

  La diputada del PSC ha recordat que “el pla nacional d’urgències que el seu moment va anunciar el conseller Comín es inexistent a la pràctica. Ni està dotat amb recursos ni s’han previst les mesures necessàries abans de l’epidèmia. I això que era perfectament previsible ja que l’intens fred i la grip hi són cada any.”

  Rosa Maria Ibarra ha demanat, a banda d’aquest reforç urgent de l’atenció primària sobretot pels malalts més vulnerables, que es contractin més professionals, que es reobrin més llits per drenar urgències i que es reforci el 061.

  “Som víctimes de la paràlisis absoluta que ha regnat aquests darrers temps en què alguns debats han esgotat tota la capacitat d’acció política d’aquells que tenien la responsabilitat de governar. La nostra sanitat pública necessita urgentment de més recursos però, especialment, d’una veritable voluntat política des de la Generalitat que és el que ha mancat aquests darrers anys”, ha declarat Ibarra.

  La diputada del PSC ha contrastat tot això amb l’acció real que es va impulsar durant els anys de Govern dels presidents Maragall i Montilla durant els quals es va construir un centre de salut cada dues setmanes i fins a sis nous hospitals en tan sols quatre anys. Així mateix es , segons la diputada, van reduir les llistes d’espera gràcies a la contractació de 4.600 nous metges i de l’augment del 76% dels recursos destinats a la salut pública. El PSC assegura que tot plegat va generar un dels millors sistemes de salut pública del món que, lamentablement, ha anat deteriorant-se com a conseqüència de les retallades en el pressupost de sanitat aplicades primer per Artur Mas i després per Carles Puigdemont, amb la complicitat dels seus respectius socis de Govern.