Protecció Civil desactiva l’alerta de l’Inuncat per la normalització dels cursos fluvials

  El pla per inundacions es trobava en aquesta fase des de divendres, quan es va rebaixar la fase d'emergència

  Fotografia del Riu Segre al seu pas per Lleida en què ocupa gran part del marge dret. Foto: Ajuntament de Lleida
  Protecció Civil ha desactivat aquest diumenge al migdia l’alerta del Pla Especial d’Emergències per Inundacions de Catalunya (Inuncat) per la normalització dels cursos fluvials i la millora significativa de les afectacions provocades pel temporal. L’anunci arriba després que divendres el Departament d’Interior ja rebaixés de la fase d’emergència a la d’alerta l’Inuncat pel temporal Gloria. De fet, el conseller de l’Interior, Miquel Buch, va afirmar llavors que en les properes hores i durant el cap de setmana es podia passar a prealerta o a la desactivació. Quant al subministrament elèctric, segons ha informat Endesa resten tan sols 30 abonats sense llum a diferents municipis de la demarcació de Girona (Sant Feliu de Buixalleu, Sant Gregori, Sant Hilari Sacalm i Vilanova de Sau).
  Segons les darreres informacions de l’Agència Catalana de l’Aigua, l’estat dels cursos fluvials ja és normal, amb l’única excepció de l’estació d’aforament de Torroella de Montgrí, al Baix Ter, que malgrat tot té una tendència a la baixa i es troba fora de perill.

  Quant al subministrament d’aigua potable, d’acord amb les darreres informacions facilitades per Sorea, es troben encara afectades per manca de subministrament d’aigua apta per al consum les següents poblacions: Arbúcies, Bellcaire d’Empordà, Foixà, Gandesa, Torroella de Montgrí i l’Estartit, Parlavà, Riudaura, Rupià, Sils, Ullà i Ultramort, així com als nuclis de Can Bosc (Santa Maria de Palautordera) i la Baronia (Vallgorguina).

  Pel que fa a la telefonia, la millora és significativa. Si bé encara es continua treballant per recuperar algunes zones afectades tant per manca de subministrament de telefonia fix com mòbil.

  Amb tot, Protecció Civil recomana a la població que fins a la restauració total de la normalitat actuï amb molta prudència a les zones afectades pel temporal i, especialment, que respectin les senyalitzacions que les autoritats han ubicat en algunes zones de perill.