Primeres hores tranquil·les en els col·legis de Lleida en l’inici de la jornada electoral

    El candidat del Comú de Lleida, Sergi Talamonte, vota a l'Escola de Pardinyes i assegura que estan “esperançats” que hi haurà un canvi

    temps lectura-Temps de lectura: < 1 minut
    Pla americà d'una família votant a l'Escola de Pardinyes, de Lleida, durant el matí. El 26 de maig de 2019

    La jornada electoral a Lleida ha arrencat de forma tranquil·la i el degoteig de persones s’ha incrementat al migdia. A l’Escola de Pardinyes ha votat puntual el candidat del Comú de Lleida, Sergi Talamonte, a les 11 del matí, i ha assegurat a la sortida del col·legi que estan “esperançats” en un canvi a la ciutat de Lleida. Els votants més matiners d’aquesta seu electoral al Barri de Pardinyes han estat majoritàriament gent gran. L’anècdota del matí s’ha produït mitja hora abans que el col·legi s’obrís al públic, quan un jove ha entrat per votar i els membre de les meses, quatre en aquesta seu, l’han informat que la votació començava a partir de les nou del matí. A la circumscripció de Lleida estan cridades a les urnes 299.223 persones per a les municipals i 314.261 per a les europees.
    Alguns dels votants que han passat per l’Escola de Pardinyes han explicat que han votat en totes dues eleccions, municipals i europees. Divina Duran ha dit que ja ho tenia clar i ha afegit que “tot i no saber què pot passar a Lleida”, votant almenys “a veure si passa el que volem”. La Nerea Moreno, de 23 anys, ha votat també pels dos comicis i ha opinat que entre el jovent “cada cop hi ha més consciència, en relació al vot europeu”. Entre amics, assegura, s’alerten si algú no ha anat a votar i s’animen els uns altres, ha detallat. Un altre votant, Antonio Pérez, ha votat també en totes dues eleccions i ha dit que ja ho tenia pensat feia dies. “No sé qui guanyarà ni com serà la composició de l’Ajuntament perquè està molt dividit el vot”.