La primera jornada d’emprenedoria INN Cambrils repta a 40 alumnes de batxillerat i cicles formatius

  L’objectiu és fomentar la creativitat, el treball en equip i la iniciativa emprenedora

  Un total de 40 joves de Cambrils que cursen Batxillerat o cicles formatius participaran demà, 17 de gener, en la primera edició de la jornada d’emprenedoria INN Cambrils 2018, que es portarà a terme a les instal·lacions de l’Escola d’Hoteleria i Turisme de  Cambrils entre les 9 i les 19 hores.

  La regidora de Promoció Econòmica, Ana López; el regidor de Joventut, Eduard Pellicer, i el director de l’Escola d’Hoteleria i Turisme, Jordi Jardí, han presentat avui aquesta iniciativa que pretén fomentar l’esperit emprenedor dels alumnes del municipi.

  L’organització de la jornada ha implicat els departaments d’Ensenyament, Joventut i Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Cambrils, que han treballat transversalment per fer realitat aquesta proposta sorgida de l’Escola d’Hoteleria. A través d’aqueta activitat, l’alumnat treballarà aspectes relatius a la creativitat, el treball en equip i la iniciativa emprenedora.

  Funcionament de la jornada

  Els i les alumnes participants, procedents dels instituts Ramón Berenguer IV, Cambrils, Mar de la Frau i  l’Escola d’Hoteleria i Turisme, es dividiran en vuit grups de cinc formats a l’atzar, barrejant alumnes de diferents centres educatius. Aquests equips hauran de treballar conjuntament per fer propostes per solucionar el repte plantejat, que consistirà en un problema del municipi, amb la metodologia del fast Thinking Design. Al final de la jornada el jurat votarà quina de totes les solucions és la més destacada, d’acord també amb els patrons metodològics.

  Tots aquests alumnes cursen les assignatures d’Economia, Economia de l’Empresa i Iniciativa Emprenedora, que tenen relació amb l’objectiu de l’activitat proposada, ja que aquests ensenyaments incorporen competències, objectius, continguts i criteris d’avaluació de la formació orientats al desenvolupament i a la consolidació de l’esperit emprenedor, a l’adquisició de competències per a la creació i desenvolupament dels diversos models d’empreses, i al foment de la igualtat d’oportunitats i del respecte a l’emprenedor i a l’empresari, així com a la ètica empresarial.

  Cal destacar que el professorat implicat en la jornada ha rebut una formació específica i que l’alumnat ja porta mesos treballant alguns aspectes de l’organització de l’esdeveniment. Entres altres tasques, el grup d’alumnes del cicle d’Agències de Viatges i Gestió d’Esdeveniments de l’Escola d’Hoteleria ha estat l’encarregat de preparar el cartell o les acreditacions de la jornada.