Presó provisional per l’acusat d’assaltar una benzinera de Lleida

El jutjat d'instrucció 1 té dues causes obertes pels fets, una pel robatori i l'altra per la mort de l'altre lladre durant la persecució policial

El jutjat d’instrucció número 1 de Lleida ha ordenat presó provisional comunicada i sense fiança per l’acusat d’assaltar una benzinera a Lleida aquest diumenge. L’acusa d’un delicte de robatori amb violència i intimidació. El jutjat ha obert dues causes; una per l’atracament i l’altra en relació a la mort del seu company, tot i que el detingut només està sent investigat pel robatori. Segons l’advocada de la defensa, Maria Rosa Gol, el detingut ha negat en la seva declaració que portés cap arma. L’acusat ha declarat que es va trobar amb l’altre presumpte lladre, un amic de la infància, i que va anar amb ell perquè feia anys que no el veia. Que desconeixia on anaven, que només duia un objecte de fusta i que no duia cap pistola.

També ha afegit, segons l’advocada, que creu que el seu amic tampoc duia cap arma i que en el moment dels fets anaven beguts. Aquesta declaració contrasta amb la versió dels Mossos d’Esquadra actuants que van explicar que un d’ells va disparar el company del detingut perquè l’estava apuntant amb una arma. El detingut, que és drogoaddicte i ha estat declarat durant gairebé una hora i mitja, té altres causes obertes per robatoris.