Presó provisional per a la dona que va calar foc en un habitatge de Reus

  Volia matar la seva exparella. La investigada ja va ser detinguda el 2016 per participar en un intent d'homicidi de la seva filla menor d'edat

  temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts
  El jutjat de Reus ha decretat presó provisional per la dona detinguda a Reus aquest dilluns per calar foc en un habitatge de Reus per intentar matar la seva exparella. Segons el jutge, hi ha motius per considerar que la dona és la responsable criminal d’un delicte d’assassinat en grau de temptativa amb la circumstància mixa de parentiu com agreujant, i d’un delicte d’incendi amb perill per a les persones o integritat física per a les persones. Segons es desprèn de la investigació, la dona viuria amb la víctima, que està ingressada a la Unitat de Cremats de l’Hospital Vall d’Hebron per la gravetat de les lesions sofertes en l’incendi. Ella va provocar el foc sent conscient que la víctima estava dins. El jutge ha acordat la mesura cautelar de la presó provisional per la gravetat dels delictes i el risc de fugida de la detinguda. Segons detalla, la dona no ha acreditat cap arrelament a territori espanyol, tampoc econòmic ni laboral. A més, la dona ja havia estat detinguda l’any 2016 per la seva participació en un intent d’homicidi de la seva filla menor d’edat, que està en un centre de menors.
  El jutge assegura que els fets són constitutius d’assassinat en grau de temptativa i que, segons el relat d’una veïna, la detinguda va intentar accedir a l’interior del domicili on estava la víctima sense aconseguir-ho. Posteriorment, la veïna va sentir soroll de vidres trencats i va veure com la finestra que dóna accés directe al domicili estava trencada i havia foc a l’interior. Al moment, va veure com la detinguda abandonava l’immoble baixant per les escales. A més, la Guàrdia Urbana de Reus va identificar-la abans que es produís l’incendi arran de la trucada dels veïns per les fortes discussions de la parella.

  El foc es va iniciar a l’habitació on dormia la víctima, entenent que la detinguda ho sabia i s’aprofitava de la situació d’indefensió de la víctima. El lesionat estava dins, tancat i dormit, i a les hores que es van produir els fets també disminueixen la possibilitat d’auxili per terceres persones.

  L’incendi es va produir la matinada de diumenge a dilluns en un pis de l’avinguda Mossèn Ramon Muntanyola de Reus. Aquest pis estava ocupat per l’exparella de la detinguda, que va resultar ferit de gravetat. En total, 16 persones van resultar intoxicades per inhalació de fum. Els Mossos d’Esquadra van detenir la dona, de 34 anys i de nacionalitat marroquina el mateix dilluns.

  El domicili és propietat d’una entitat bancària i l’home estaria ocupant-lo il·legalment des de fa uns quatre mesos.