Presó per l’advocat que es va quedar la indemnització d’una família pel fill mort

  També haurà de retornar a la família els més de 100.000 euros que es va quedar

  temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts
  L’Audiència de Lleida ha condemnat a dos anys i sis mesos de presó a un advocat de Benavent de Segrià per quedar-se amb la indemnització d’una família de Torregrossa a qui se li havia mort un fill. El lletrat també haurà retornar a la família la indemnització que es va quedar al seu dia, que puja a 101.812,88 euros més interessos ´a mes d0haver de pagar 2.160 euros en concepte de multa. Tot i això, l’advocat ha quedat absolt del delicte de deslleialtat professional pel qual també se l’acusava. La sentència no és ferma i es pot recórrer al Tribunal Suprem en un termini de cinc dies.

  L’advocat Pere R.F., de 60 anys i veí de Benavent de Segrià, estava acusat d’enganyar la família de Torregrossa per quedar-se més de 115.000 euros dels gairebé 124.000 que van rebre per la mort del seu fill. Tant el matrimoni com un altre dels fills i germà de la víctima van declarar que quan l’any 2012 van rebre aquesta indemnització, es van quedar 8.000 euros per ”anar tirant” i la resta, més de 115.000 euros, li van transferir al seu lletrat perquè s’encarregués de renegociar els seus deutes i evitar que els embarguessin les seves propietats. Segons l’acusació particular, l’advocat no va fer res i la família va perdre ”tot el que tenia” per la ”deixadesa absoluta i evident” del lletrat.

  La defensa, en canvi, va dir que els 115.000 euros que va rebre el lletrat van ser en concepte d’honoraris pels tràmits i gestions que assegurava que sí que es van fer tot i que no van fructificar. L’advocat, per la seva banda, es va negar a declarar tot i que en el seu dret a darrera paraula al final del judici va dir que ”va fer tot el que va poder”.

  El judici es va celebrar el passat 22 de novembre a l’Audiència de Lleida i inicialment fiscalia demanava quatre anys i mig de presó per aquest advocat que té més causes obertes per quedar-se diners de clients. A més, el Col·legi d’Advocats el va inhabilitar el juny de 2014 arran de diverses demandes de particulars contra ell.