Els Premis Ones Mediterrània arriben a la seva 24a edició

  Aquesta edició compta amb un nou premi suggerit per Ecoticias

  temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts

  Els Premis Ones Mediterrània organitzats per la Mare Terra Fundació Mediterrània arriben enguany a la seva 24a edició. La gala de lliurament de guardons es durà a terme l’1 de juny a les 20 hores al Teatre Metropol de Tarragona.

  Aquests premis any rere any reconeixen el treball de persones, col·lectius o institucions que potencien iniciatives vinculades amb accions de defensa i millora del medi ambient, la solidaritat, la cultura, els drets humans i el desenvolupament social. En aquesta edició es vol posar especial èmfasi en la tasca de diverses persones en la lluita contra la corrupció política. Tal com ha comentat el president de la Mare Terra Fundació Mediterrània, Ángel Juárez, no es poden tancar els ulls davant la situació actual.

  Enguany hi ha onze guardonats

  Ana Garrido serà premiada per la seva tasca en el procés de destapament del cas Gürtel. L’actor i director Juan Diego Botto serà premiat per la seva implicació amb entitats i moviments socials que defensen causes justes com la memòria històrica. Miguel Delibes de Castro rebrà un guardó per ser la màxima autoritat mundial sobre el linx ibèric. Tal com ha precisat Àngel Juàrez “el lince està salvado”.

  Seguint amb la llista de guanyadors trobem a dos periodistes d’investigació:  Patricia Lòpez i Carlos Enrique Bayo. Són especialistes en les “clavegueres de l’Estat” que denuncien la corrupció sistemàtica en els seus articles. Pablo Herreros Ubalde serà premiat per la seva divulgació científica i pel seu popular llibre Yo, mono. Referent a l’ecologia, cal destacar a Daniel Garibotti, premiat per els seus documentals que difonen missatges ecologistes.

  Pel que fa al camp de Tarragona, es premiarà a l’ONG Moriah. Aquesta entitat tarragonina dona una segona oportunitat a persones que estan submergides en addiccions. També es premiarà al Club Rugby Tarragona per la seva iniciativa “Rugby per a tothom”, ja que aconsegueixen integrar nens i nenes en risc d’exclusió social.

  A més, s’incorpora un nou premi sota el títol de Premi Ecoticias. Aquest guardó ha estat suggerit pel mitjà ecoticias.com. El seu director, Jordi Company, ha explicat el procediment que es va seguir per suggerir el primer guanyador del Premi Ecoticias. Va ser escollit per votació popular a través del propi web del mitjà. El futur guardonat del dia 1 de juny serà Anpier. Es tracta d’una organització sense ànim de lucre que defensa l’energia solar fotovoltaica.

  Salou rebrà un premi per ser el municipi de la Mancomunitat de Sirusa que més ha incrementat la generació de fracció orgànica.

  El Port de Tarragona col·labora amb els Premis Ones Mediterrània. Aquests premis fan referència a la sostenibilitat, que és una de les línies estratègiques del Port, i aconsegueixen la internacionalització del nostre territori.

  La tinenta d’alcalde de relacions ciutadanes, Elvira Ferrando, ha volgut definir l’acte com els premis dels valors humans. Ha destacat que es tracta d’un esdeveniment de qualitat que cada any se supera. A més, permet l’intercanvi d’impressions entre persones d’altres països. Tarragona acaba sent un aparador de la feina feta per aquestes persones premiades i això atorga visibilitat.

  L’entrada per assistir als Premis Ones Mediterrània és gratuïta, tot i que cal fer una reserva prèvia. Les persones interessades poden posar-se en contacte amb Mare Terra Fundació Mediterrània trucant al 977 55 13 00 o escrivint un correu a comunicacion@mare-terra.org.