La Ciutat

Premis i discurs polític: l’altaveu dels Goya per poder reivindicar

Alba Flores, Pedro Almodóvar i Rigoberta Bandini, entre d’altres, van aprofitar el seu moment per llançar el seu missatge

A banda de ser una gala de premis cinematogràfics, els Goya també van servir com a altaveu per poder reivindicar certs missatges polítics. De fet, algunes de les persones que van ser entrevistades o recollint el guardó, van aprofitar per difondre les seves reivindicacions. La temàtica més visible durant la nit de dissabte va ser l’actual conflicte a Palestina. Alguns dels convidats i convidades van posar-se una xapa al seu pit demanant l’alto el foc a Gaza.

De fet, l’actriu Alba Flores va atendre els mitjans de comunicació assenyalant el ‘pin’ que duïa penjat al seu pit. Ella mateixa va admetre que era una bona oportunitat per aprofitar l’altaveu i durant la seva intervenció va aprofitar per recordar tots els palestins que estan sent assassinats. “En aquests temps, amb 30.000 morts, costa venir a celebrar alguna cosa”, va dir l’actriu.

Un dels moments més comentats a les xarxes socials el va protagonitzar l’artista barcelonina Rigoberta Bandini (Paula Ribó). Va ser guardonada amb el premi a la Millor Cançó Original 2024, pel seu tema ‘Només vull amor’, per a la pel·lícula ‘Te estoy amando locamente’ d’Alejandro Marín. Va aprofitar el seu discurs per enviar una mostra de suport i estima als membres del col·lectiu LGBTIQ+. “A tots ells, que han hagut d’amagar la seva forma de ser”, va dir la cantant.

Dard contra VOX

El moment més tens de la nit el va protagonitzar el reconegut Pedro Almodóvar. Va pujar a l’escenari de l’auditori de Valladolid per lliurar el premi Goya a la millor pel·lícula. Ho va fer acompanyat de les actrius Antonia San Juan, Marisa Paredes, Penélope Cruz i Cecilia Roth. I, durant el seu parlament, va carregar contra el vicepresident de Castella i Lleó, Juan García-Gallardo (VOX).

Un dia abans de la celebració dels Goya, Gallardo va dir que els membres del cinema espanyol eren ‘senyorets‘, ja que cobraven massa per la poca feina que feien. A aquestes paraules va respondre amb contundència Almodóvar, que no va dubtar a defensar el cinema espanyol i tota la feina que hi ha darrere de les pel·lícules. És més, Almodóvar va reivindicar que “tots els diners que reben els productors per fer les pel·lícules, després són retornats a l’Estat en forma d’impostos”.

Tags: Barcelona
Pablo Domènech

Graduat en Periodisme per la Universitat Pompeu Fabra i especialitzat en política i societat. Encarregat de la cobertura de Barcelona i la seva AMB.

Missatges recents

Ja es coneixen les primeres mesures per a la detinguda per l’atropellament a l’estadi de l’Espanyol

El jutjat de guàrdia de Cornellà de Llobregat ha deixat en llibertat amb càrrecs la detinguda per l'atropellament múltiple prop…

41 minuts fa

Almenys 6 km de retencions a l’AP-7 per un tall a Castellbisbal

El trànsit a l’AP-7 pateix importants afectacions aquest dissabte al matí a l’altura de Castellbisbal (Vallès Occidental) en sentit Girona.…

3 hores fa

Salou i Aragó acorden reforçar els vincles turístics, culturals i històrics

L’alcalde de Salou i president del Patronat Municipal de Turisme, Pere Granados, ha mantingut una reunió institucional amb el conseller de Turisme del Govern d’Aragó,…

3 hores fa

Una nena de sis anys gairebé mor ofegada en una piscina en estar sola: La mare, investigada per negligència greu

Un greu incident va ocórrer el passat 3 de maig a Calella, després que una nena de sis anys estigués…

4 hores fa

Un vigilant de seguretat roba material a empreses i el revèn a botigues de segona mà

Els Mossos van detenir el 12 de maig un vigilant de seguretat per robar material informàtic a empreses i revendre'l…

4 hores fa

17 de maig: Catalunya denuncia l’augment de l’LGTBI-fòbia en una jornada clau per la visibilització i els drets del col·lectiu

Aquest 17 de maig, Dia Internacional contra l’LGTBI-fòbia, Catalunya es desperta amb una dada alarmant: ja s’han registrat 125 incidències…

4 hores fa