Prats: «Em dedico a la política per fer un servei a la meva ciutat i ho faig des de la voluntat de servir»

    Aquest matí, el regidor d'Units per Avançar ha confirmat la seva dimissió durant roda de premsa

    Josep Maria Prats, regidor d’Units per Avançar a l’Ajuntament de Tarragona, ha confirmat aquest dijous, al matí, la seva dimissió com a quart tinent d’alcalde i conseller de cultura del govern municipal –format també pel PSC i el PP–, a causa de la situació de repressió policial que es va patir diumenge durant l’1-O, no només a Tarragona sinó a tota Catalunya. «Jo em desvinculo del pacte, però seguiré com a regidor i seré lleial als compromisos del 2016 perquè eren de ciutat», ha afirmat Prats en roda de premsa, apel·lant que no pot mantenir un pacte de govern amb un representant que és incapaç de condemnar la violència. El regidor ha insistit que segueix compartint la filosofia de l’acord firmat el febrer de 2016 i es manté lleial al compromís per garantir l’estabilitat i la viabilitat dels projectes de ciutat, com a conseller d’Units per Avançar.

    Prats s’ha mostrat trist i desconcertat davant d’una actuació policial «lamentable» i «reprovable», on el silenci rau en una ciutat que està «esberlada». Amb una posició catòlica, com ell s’ha pronunciat, afirma que el pitjor pecat és el d’omissió i que no té cap justificació. «La situació actual exigeix valentia, coherència i compromís». «Jo em dedico a la política per fer un servei a la meva ciutat i ho faig des de la voluntat de servir», ha afegit.

    Així mateix, ha defensat que no ha fet cap “xantatge” al govern, tal com ha considerat C’s, i ha admès que tant els socialistes com els populars, que ara perden la majoria al consistori, han respectat la seva decisió. Agraeix, també, a l’alcalde que li hagi donat llibertat de decisió.