Posada en marxa del parador de turisme de Lleida

  L'equipament es troba pràcticament al complet en el primer dia de funcionament i ja ha rebut unes 2.500 reserves fins a finals d'any

  El parador de turisme de Lleida ‘Convent del Roser’, de la xarxa estatal Paradores, ha començat a rebre aquest dijous al migdia els primers clients, després que fos inaugurat el 20 de juliol passat pel president del govern espanyol, Mariano Rajoy. L’equipament ha iniciat la seva activitat pràcticament amb totes les habitacions reservades en el seu primer dia de funcionament, mentre la resta d’agost i al setembre la mitjana d’ocupació se situa ja per damunt del 90%. En concret, ha rebut unes 2.500 reserves fins a finals d’any. El parador, que té la categoria de quatre estrelles, es troba ubicat a l’antic convent dels dominics del Roser, en ple Centre Històric de la capital del Segrià, i compta amb un total de 53 habitacions, organitzades en tres plantes al voltant d’un claustre central en un edifici històric declarat Bé Cultural d’Interès Local. Aquest pati és l’espai principal del recinte ja que acull la recepció, la cafeteria, salons de reunions, així com l’accés directe al que en el seu moment va ser una església, ara convertida en el menjador principal del parador.
  A les 12 hores d’aquest dijous ha obert les seves portes el Parador ‘Convent del Roser’ de Lleida. Alguns dels primers clients de l’establiment ja feia una bona estona que esperaven per poder ser els primers en accedir al complex en el dia de la seva estrena, de la mateixa manera que nombrosos curiosos que també han volgut visitar i conèixer l’equipament.

  Bones expectatives d’ocupació

  El parador lleidatà s’ha posat en marxa amb bones expectatives d’ocupació per als primers mesos de funcionament. En concret, el seu director, Miquel López, ha explicat que fins a finals d’any ja compten amb unes 2.500 reserves, superant “amb escreix” les expectatives inicials. Per al primer dia, el parador ja no disposa pràcticament d’habitacions lliures, del total de 53 amb que compta. Per als mesos d’agost i setembre, l’ocupació supera ja el 90% de mitjana, segons ha explicat. Altrament, al migdia ha començat a funcionar el restaurant amb què compta el parador.

  Entrades gratuïtes a la seu Vella i al castell de Gardeny per als clients

  López ha assenyalat que coincidint amb la seva obertura el parador obsequia als clients amb una entrada per visitar la Seu Vella de Lleida i també el castell templer de Gardeny, gràcies a l’acord de col·laboració establert amb l’Ajuntament de Lleida i amb el Consorci del Turó de la Seu Vella, respectivament, per promocionar alguns dels principals atractius turístics de la capital del Segrià.

  Un parador en un antic convent de dominics

  El nou parador, ubicat en ple Centre Històric de Lleida, disposa de 53 habitacions organitzades en tres plantes al voltant d’un claustre central en un edifici històric declarat Ben Cultural d’Interès Local, que en el seu moment va ser un convent de l’ordre dels dominics. L’edifici compta amb una antiga església convertida en restaurant principal on els clients podran gaudir de cuina catalana.

  L’equipament turístic té categoria de quatre estrelles i està integrat per dues edificacions: l’església i el complex residencial, que s’organitza al voltant d’un claustre central de planta quadrada i amb una altura de tres pisos amb galeries que donen accés a les habitacions. Aquest pati és l’espai principal del recinte conventual. En ell se situen la recepció, cafeteria, salons de reunions, així com l’accés directe al que en el seu moment va ser una església, ara convertida en menjador principal.

  El Parador ‘Convent del Roser’ de Lleida compta amb un restaurant Marmitia que aspira a convertir-se en un referent de la cuina de qualitat a la ciutat. Es tracta d’un compromís amb la cuina catalana, on se serviran especialitats locals a base de caragols, embotits, cassoles i fruita, així com els vins DO Costers del Segre i olis de la DOP Les Garrigues.

  Segons les previsions inicials, les obres de construcció de parador de Roser, que van començar el març de 2010, havien de durar dos anys i mig tot i que la crisi econòmica i el fet que l’empresa adjudicatària presentés suspensió de pagaments van provocar la dilatació dels treballs durant tot aquest temps. El cost total de l’obra ha estat superior als 16,5 milions d’euros i han estat finançats per Turespaña, ens públic estatal depenent del Ministeri d’Energia, Turisme i Agenda Digital.

  Ca recordar també que el projecte per ubicar el parador turístic a l’antic convent del Roser ha generat polèmica des dels seus inicis pel rebuig de part d’una part de la ciutadania de Lleida però especialment de l’esquerra independentista. L’edifici va ser escenari d’una matança de centenars de lleidatans a mans de les tropes de Felip V l’any 1707, durant la conquesta de les tropes filipistes de la capital del Segrià en el marc de la Guerra de Successió espanyola.