Pintada a Catalunya: “Russos, aneu amb el vostre vaixell a prendre pel cul”

La frase s'ha trobat a la persiana d'una tenda regentada per una dona russa que ha rebut diferents atacs d'odi durant aquests dies

La guerra a Ucraïna es troba en un dels moments més durs des del seu inici. Multituds de refugiats a les fronteres europees, bombardejos arreu i trets als carrers de les principals ciutats del país.

Les conseqüències del conflicte bèl·lic no se circumscriuen només als dos països afectats. Les places de Catalunya s’han omplert de manifestacions a favor del poble ucraïnès, però alguns russos han patit atacs d’odi.

A Lleida, una russa que regenta una tenda d’alimentació assegura que fa dies que rep “amenaçes de mort i odi per ser d’on sóc”. Però avui les recriminacions han anat a més.

Aquest matí s’ha llevat amb una esfereïdora pintada a la persiana de la tenda. El missatge deia: “Russos, aneu amb el vostre vaixell a prendre pel cul”. La dona, que porta 17 anys a Catalunya, remarca en un missatge a La Veu de Lleida que “tots els russos estem en contra d’aquesta guerra i no volem cap mal”.

La propietària de la tenda també recorda que amb “el racisme i l’odi no s’arreglarà gran cosa” i que ella només va venir aquí a “buscar un futur millor perquè a Rússia passava gana”.