PDeCat, ERC-Avancem, la Crida-Cup i el Comú de Lleida demanen un ple extraordinari monogràfic sobre la gestió econòmica de la Paeria

  L’informe de la sindicatura de comptes reprova la gestió econòmica de l’equip de govern

  Aquest matí els diferents grups municipals republicans han convocat un ple extraordinari, per tractar a porta oberta les irregularitats que mostra l’informe de la sindicatura de comptes.
  Segons la llei, quan un mínim de regidors signen una convocatòria, tot i no ser majoria al saló de plens; el ple s’haurà de produir.
  Pau Juvillà representant de la Crida-CUP ha manifestat que aquest informe és un escàndol. Denuncia que són fets molt greus i suposen un revés a la gestió econòmica de PSC i els seus socis. Juvillà manté que l’ajuntament no te el control sobre els serveis públics privatitzats. Senzillament privatitza i se’n desentén. Ha denunciat canvis substancials ens els contractes de diverses empreses de serveis i demana la dimissió dels gestors responsables.
  Josep Maria Baiget de ERC-Avancem ha dit que s’adhereixen a aquesta petició davant l’informe de la sindicatura i ha afegit que porten denunciant irregularitats durant tot el mandat. Baiget ha demanat el ple extraordinari per depurar responsabilitats, elaborar una relació de llocs de treball, una documentació per fiscalitzar de forma interna tots els projectes i inversions i així controlar millor les despeses, tal com apunta la sindicatura. Ha afirmat que s’ha detectat una despesa extra judicial de tres milions d’euros i ha demanat una auditoria que permetria auditar els exercicis de 2016, 2017 i 2018.
  Carlos Gonzàlez del Comú de Lleida ha reprovat la gestió econòmica de l’ajuntament i ha denunciat que només tenien un informe d’una auditoria del 2015 on ja s’apuntaven alguns dels problemes existents.
  Toni Postius membre del grup PDeCat ha assenyalat irregularitats i males praxis en la gestió. Afirma que quaranta anys de govern del PSC a l’ajuntament de Lleida ha dut a l’equip de govern a confondre el que és de tots amb casa seva. Ha mantingut que aquesta gestió és un clar exemple del que no hauria de ser i ha demanat que es posi negre sobre blanc en el tema de les contractacions. Tambéha exigit un ple en el qual es pugui votar la revisió d’ofici dels expedients que mostra l’informe i ha demanat mesures perquè aquests procediments no es tornin a produir.
  Postius ha dit que el PSOE ha fet una espantada convocant eleccions i ha recordat que s’està produint un judici injust amb presos polítics i gent a l’exili.