Divendres, 29 de març de 2024
És notícia

Participants del congrés internacional d’economia circular visiten el Segrià

El celler de Raimat, San Miguel i el Fruitcentre expliquen als assistents els projectes que porten a terme

La visita d’una vintena de participants del congrés internacional d’economia circular a les instal·lacions del celler de Raimat. ACN

Els participats en el ‘Circular Economy Hotspot Catalonia 2021’ visiten aquest dimarts i dimecres diferents iniciatives d’economia circular que s’estan duent a terme a Catalunya. S’han organitzat vint itineraris amb visites guiades a l’entorn de sectors i àmbits com ara el tèxtil, construcció, agroalimentació, mobilitat, química, cicle de l’aigua, plàstics i envasos i embalatges. En l’agroalimentari, una vintena dels participants d’aquest congrés internacional han visitat el celler de Raimat, San Miguel i el Fruitcentre per conèixer els projectes que tenen en marxa. El ‘Hotspot’, que enguany se celebra a Catalunya, aplega més de 300 representants d’empreses i entitats públiques i privades de diferents països implicades en economia circular.

El ‘Circular Economy Hotspot Catalonia 2021’ ha organitzat vint itineraris amb visites guiades en diferents indrets de Catalunya perquè els participants en aquest congrés internacional puguin conèixer sobre el terreny iniciatives d’èxit d’economia circular que funcionen en diverses empreses o institucions perquè serveixin com a exemple a replicar o a tenir en compte en el disseny d’estratègies futures. “L’objectiu és mostrar a fora el que estem fent a Catalunya en economia circular”, ha assenyalat Maria José Sarrias, cap de servei de Qualificació Ambiental de la direcció general de Qualitat Ambiental i Canvi Climàtic. A la vegada, “també permet a les empreses i el territori donar a conèixer què estan fent” en aquest àmbit, ha afegit.

En l’àmbit del sector agroalimentari, un dels itineraris que han pogut fer els participants ha estat en terres lleidatanes i hi han participat una vintena de persones. Els assistents han pogut conèixer solucions innovadores per prevenir el malbaratament alimentari, aprofitar els subproductes i gestionar de manera integral l’aigua, l’energia i els residus en la producció.

Una de les visites d’aquest itinerari s’ha fet al celler de Raimat. El seu director, Joan Esteve, ha explicat l’aposta per la sostenibilitat del celler lleidatà i ha posat en valor “la compatibilitat entre viticultura i agricultura i el respecte pel medi ambient i l’entorn natural” amb què conviuen les més de 2.000 hectàrees de vinyes de Raimat. Els participants també han visitat Raimat Natura, l’espai natural visitable de més de 700 hectàrees situat entre les vinyes del celler lleidatà.

Abans de Raimat, els participants han visitat en el mateix itinerari les instal·lacions de la cervesera Mahou-Sant Miguel de Lleida. A la tarda, podran conèixer de primera mà el Fruitcentre, el centre dedicat a la recerca i la innovació en l’àmbit del sector fruicícola que l’IRTA té al Parc Científic i Tecnològic Agroalimentari de Lleida.

Més de 300 participants d’una vintena de països

La cinquena edició del ‘Circular Economy Hotspot’, que enguany se celebra a Catalunya, va arrencar aquest dilluns i s’estendrà fins al 18 de novembre i compta amb l’assistència de més de 300 representants d’empreses i entitats públiques i privades de més d’una vintena de països involucrades en la transformació cap a un model econòmic circular, integrador i neutre en emissions.

L’objectiu del ‘Circular Economy Hotspot Catalonia 2021’ és donar a conèixer iniciatives públiques i privades i les col·laboracions d’èxit que acceleren la transformació cap a una economia més circular a Catalunya, així com promoure l’intercanvi de bones pràctiques i coneixement.

El lema de l’edició d’enguany és ‘Impulsar una economia regenerativa’ i l’esdeveniment gira al voltant de la creació de valor, la innovació, la transició justa i les estratègies i el finançament per a models de producció i consum circulars.

La inauguració del congrés es va fer dilluns a Barcelona i va anar a càrrec del president Pere Aragonès. Durant la jornada, també van tenir lloc conferències magistrals i una taula rodona amb la participació d’experts mundials en economia circular. Dimarts i dimecres, els visitants poden fer algun dels vint itineraris que s’han organitzat per conèixer ‘in situ’ experiències en economia circular que s’estan fent a Catalunya. L’última jornada es dedicarà a potenciar trobades bilaterals amb altres participants de l’Smart City Expo World Congress aprofitant la celebració d’aquest esdeveniment a Barcelona en les mateixes dates.

El ‘Circular Economy Hotspot Catalonia 2021’ està organitzada pel Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, a través de la Secretaria d’Acció Climàtica l’Institut Català d’Energia, l’Agència de Residus i l’Agència Catalana de l’Aigua, i pel Departament d’Empresa i Treball. Compta amb la col·laboració dels principals actors econòmics i socials del país implicats en l’economia circular com ara universitats, centres tecnològics, associacions empresarials, clústers i empreses.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

Atalaya adquireix l’Hotel San Fermín

Notícia següent

Valls se suma un any més al Gran Recapte d’Aliments

Notícies relacionades