Pagesos i aqüicultors del Baix Ebre promouen el producte de Km0 amb Benvinguts a Pagès

  Vuit explotacions agràries i aqüícoles, sis restaurants i 22 allotjaments del Baix Ebre participen aquest cap de setmana, 1 i 2 de juny, en la quarta edició de Benvinguts a pagès. Aquesta iniciativa, promoguda per la Fundació Alícia, l’Agència Catalana de Turisme i el Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat, consisteix en un cap de setmana en què pagesos de tot Catalunya obren les portes de les seves explotacions per mostrar-les al públic.
  Al Baix Ebre aquesta activitat compta amb la col·laboració del Consell Comarcal, que avui ha convocat tots els participants per lliurar-los el material promocional d’aquest esdeveniment i explicar-los els darrers detalls organitzatius.
  La presidenta del Consell Comarcal, Sandra Zaragoza, ha explicat que Benvinguts a pagès és una bona iniciativa per promocionar el producte de proximitat del Baix Ebre, tot donant a conèixer el món rural, el turisme i la gastronomia. La presidenta comarcal ha agraït a tots els empresaris la seva implicació en aquesta iniciativa que contribueix a promocionar el món agrícola del Baix Ebre.
  A través del web www.benvingutsapages.cat, els visitants poden consultar les explotacions, restaurants i allotjaments que participen en aquesta nova edició, i triar quines explotacions volen visitar, on es volen allotjar i on volen reservar el seu menú especial de Benvingut a pagès. Els horaris d’obertura gratuïta de la majoria de les explotacions són dissabte i diumenge de 10 a 14 hores i de 16 a 19 hores.
  Les explotacions que enguany es podran visitar al Baix Ebre són Bodegas el Grial i Terra de Burgans, al municipi del Perelló; Fruita, Mel i Oli Vallespí, a Benifallet; l’Horta de Carme, a Camarles; la Remulla, a Paüls; Licarfruit, a Bítem; Olis Can Català, a Roquetes; i la musclera Miradorbadia, a l’Ampolla.
  A més enguany s’ofereixen fins a un total de vuit activitats complementàries al Baix Ebre: un descens guiat en piragua o caiac de Miravet a Benifallet amb tast de productes locals, una descoberta del món del sake mediterrani, un recorregut pels arrossars del delta de l’Ebre en bicicleta elèctrica, un safari eco-cultural, un taller de coca de cireres, un tast de licor d’arròs, una visita al Centre d’Interpretació de l’Arròs La Torra-Camarles i una descoberta del món de les abelles.