La Paeria ofereix 1.036 places a les 18 Escoles Bressol Municipals

  La preinscripció es pot fer del 26 d’abril al 16 de maig de forma telemàtica i presencialment als Serveis d’Educació o a l’Escola Bressol marcada com a primera opció.

  L’Ajuntament de Lleida ofereix 1.036 places a les 18 Escoles Bressol Municipals, de les quals 635 són per als nous inscrits del pròxim curs. El paer en cap, Àngel Ros, amb la regidora de l’àrea d’Educació, Rosa Maria Salmeron, ha presentat el calendari de preinscripció i de matrícula a la xarxa d’EBM. L’alcalde ha remarcat l’oferta educativa municipal es nodreix tot l’any amb amb les escoles bressol, el projecte Viu l’Estiu a Lleida, les Escoles d’Art i el programa Educació a l’Abast. D’aquesta manera, ha afegit, es fa palesa l’aposta de la Paeria per aquesta etapa educativa i per l’educació, en general, així com per facilitar a les famílies la conciliació familiar.

  La regidora d’Educació ha explicat que la presentació de les sol·licituds s’obre del 26 d’abril al 16 de maig, amb la publicació de les llistes provisionals el 22 de maig. El sorteig del número de desempat serà el 24 de maig, les reclamacions i al·legacions es podran fer els dies 23, 24 i 25 de maig i la publicació del llistat definitiu es donarà a conèixer el 4 de juny. A partir d’aquí, la matrícula s’obre del 4 al 15 de juny. 

  Els preus de la mensualitat i del servei de menjador d’aquest any són iguals que l’any passat, és a dir, mantenen la rebaixa que ja es va aplicar. D’aquesta manera, la matrícula val 50 € i el servei educatiu, 90€ (de setembre a juny). El preu del servei de menjador és de 60 € al setembre; 120 € d’octubre a maig i de 90 € al juny. Hi ha l’opció de 7,50 € al dia per als alumnes que es quedin esporàdicament.

  En la presentació del calendari de preinscripció, Rosa M. Salmeron ha incidit en les bonificacions a les quals es poden acollir les famílies. Són per raons econòmiques o de situació familiar per a la matrícula i el servei educatiu i van del 25% al 75%.

  La preinscripció es pot presentar de tres maneres: A les Escoles Bressol Municipals (on s’hagi marcat la primera opció de les cinc possibles); al web www.paeria.es/tramits, i al Servei d’Educació de l’Ajuntament de Lleida (C/ Bisbe Torres, 2). Per a més informació, es pot trucar als telèfons 973 700 630 i 973 700 623 de 9 h a 14 h de dilluns a divendres.

  Els horaris també es mantenen. Són flexibles, tant d’entrada com de sortida, donant servei de les 08 h fins les 17.30 h: De 8 a 9 h – horari d’entrada flexible; de 9 a 12 h – horari lectiu; de 12 a 15 h -servei de menjador; de 15 a 16:30 h – horari lectiu, i de 16:30 a 17:30 h -horari sortida flexible.

  Les Escoles Bressol Municipals de la ciutat són EBM Albarés, EBM Balàfia, EBM Bordeta, EBM Cappont, EBM Centre Històric, EBM Gargot, EBM Grimm, EBM La Mitjana, EBM Llívia, EBM Magraners, EBM Parc de Gardeny, EBM Pardinyes, EBM Raimat, EBM Rellotge, EBM Ronda-La Mercè, EBM Secà, EBM Sucs i EBM Vailet. També s’inclou la EB Pública Llar La Faldeta.

  Projecte “Espais amb Vida” a l’EBM Balàfia 

  L’alcalde de Lleida, Àngel Ros, ha posat en relleu que l’equip de professionals de l’EBM Balàfia ha presentat un projecte Erasmus+ K1 “Espais amb Vida”. Els docents van realitzar un aprenentatge vivencial en diferents estades a escoles europees que treballaven segons aquesta pedagogia. La formació es va completar amb dos viatges d’estudis a Reggio Emilia, per fer cursos al Centre Internacional Loris Malaguzzi i visitar les escoles municipals de la ciutat, compartint i aprenent de l’experiència de les mestres que treballen en elles i dels infants. També van realitzar una formació interna de la mà del Gino Ferri, un pedagog que ha treballat durant molts anys a Reggio Emilia.

  Ha estat a partir d’aleshores quan s’ha endegat un projecte de reestructuració i millora dels espais de l’escola. El centre està en aquest procés de transformació d’espais i de millora, amb el redisseny dels espais i el pati. S’hi ha fet els següents espais:

  -Sala de llum: on els infants poden aprendre de forma vivencial les propietats de la llum i l’ombra, la reflexió, els matisos, la profunditat i una gran infinitat de continguts, i tot això de manera vivencial i lúdica, on es pot anar en petits grups que permeten que els infants en treguin el màxim profit.

  -Espai per experimentar amb projectors: on anar en petits grups i fomentar la descoberta màgica i compartida que ofereix la reflexió, la llum, els colors i l’experimentació amb diferent tipus de material, es pot veure les característiques que aquest ofereix quan està en contacte amb la llum.

  -Mini atelier artístic: on els infants poden anar a desenvolupar la seva creativitat i imaginació, alhora que gaudeixen experimentant amb materials plàstics.

  -Espai de lectura: que convida a la calma i a gaudir d’un conte o d’una obra de titelles al teatret.

  -Espai simbòlic on disfressar-se, jugar a ser altres personatges, fer volar la imaginació dels infants i gaudir durant tot el procés.

  -Espai per a la música: on els infants tenen la llibertat d’explorar amb els instruments, descobrir-ne les propietats i gaudir expressant-se artísticament.