Omplen Lleida amb llaços grocs i la Paeria els retira el mateix dia

    Els CDR Lleida acusen l'Ajuntament de Lleida de "boicotejar les iniciatives solidàries" i grups municipals critiquen la celeritat i diligència de la concessionària Ilnet en aquests casos concrets

    Els Comitès de Defensa de la República de Lleida (CDRs) van tenyir amb llaços grocs fins a una cinquantena de places i carrers de la ciutat en solidaritat amb els empresonats i exiliats. Amb aquesta acció exigeixen l’alliberament dels Jordis i d’antics càrrecs del Govern com Oriol Junqueras i Joaquim Forn, així com el retorn dels polítics sobiranistes que es troben a Bèlgica i a Suïssa.

    Hores desprès, l’empresa Ilnet, concessionària del servei de neteja i recollida d’escombraries, va iniciar la retirada de la majoria de llaços grocs que van lluien a diferents indrets de la capital del Segrià. Una celeritat que els propis CDRs han denunciat al considerar que la Paeria “boicoteja” aquesta iniciativa solidària.

    Per la seva part, el Comú de Lleida critica que porten anys demanant la retirada d’un cartell sexista en compliment de les ordenances, mentre que “en altres qüestions, com treure els llaços grocs, Ros no ha trigat ni 24 hores en actuar”.

    D’altra banda, el regidor i president del PDeCAT a la Paeria, Toni Postius, s’ha fet ressó dels fets i s’ha mostrat sorprès per la diligència en què s’han retirat els llaços grocs, tot afirmant que “ja voldrien tenir molts veïns en zones on s’acumulen les tifes de gos o les ampolles buides de les nits de botellón”.