Omella reclama no caure en la “temptació de la divisió”, a una setmana de l’aniversari de l’1-O

    El cardenal arquebisbe de Barcelona demana "ajuda" a Santa Maria de la Mercè per viure "en comunió, en respecte i en pau"

    El cardenal arquebisbe de Barcelona, Joan Josep Omella, ha reclamat no caure en la “temptació de la divisió”, de la “confrontació” ni de la “imposició” de les “maneres de veure i construir el món”. Durant la missa solemne de l’homilia a la Basílica de la Mare de Déu de la Mercè de Barcelona aquest dilluns al matí, una setmana abans del primer aniversari de l’1-O, Omella també ha demanat “ajuda” a Santa Maria de la Mercè per viure en “comunió, en respecte i en pau”. El president del Govern, Quim Torra, ha assistit a la missa, que ha aplegat unes 800 persones a la Basílica de la Mercè. També hi han anat els líders dels grups municipals de Barcelona Xavier Trias (Grup Demòcrata), Alfred Bosch (ERC), Jaume Collboni (PSC) i Carina Mejías (Cs), a més de la subdelegada del govern espanyol, Montserrat Garcia i representants de l’exèrcit.
    Durant la pregària, Omella ha demanat “pau i tranquil·litat” al món i, de manera “especial”, a Catalunya. “Concedeix-nos ser testimonis, valents i humils, d’esperança per a tots i, de manera especial, per als nostres germans més deprimits i necessitats”, ha afegit l’arquebisbe. Omella també ha subratllat que els creients seran “testimonis de misericòrdia” enmig de la societat si s’acosten a Déu i hi tracten en “intimitat”. “Beneït qui confia en el Senyor i no en els déus i senyors de la terra, éssers de fang que no poden salvar. Sense Déu no hi ha futur, no hi ha esperança, no hi ha misericòrdia ni tendresa”, ha sentenciat.

    L’homilia també s’ha centrat en un crit a “l’esperança”, i ha reiterat que Santa Maria és un “model exemplar” de vida cristiana, en ser la “primera en la fe, en l’esperança i en l’amor”. Aquest any s’han commemorat els 800 anys de la fundació de l’Orde de la Mercè.