Oberta la convocatòria dels Premis de Turisme i Comerç ‘Ciutat de Lleida’

  Les candidatures poden presentar-se a partir del pròxim dimecres i els premis es lliuraran el mes d’abril a la Llotja

  temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts

  L’Ajuntament de Lleida, a través de la Regidoria de Promoció de la Ciutat, ha convocat la quarta edició dels Premis de Turisme i de Comerç ‘Ciutat de Lleida’, amb l’objectiu de reconèixer les persones i empreses que hagin destacat per llurs iniciatives i per la trajectòria personal en la dinamització, el desenvolupament i la promoció del Turisme i del Comerç de la ciutat.

  El tinent d’alcalde Rafael Peris ha assenyalat, que amb aquests guardons, “l’Ajuntament de Lleida vol reconèixer l’esforç de les empreses, entitats, i professionals que contribueixen a la millora de la competitivitat de la nostra ciutat, mitjançant l’activitat comercial i turística, sense oblidar la seva responsabilitat amb la societat i l’entorn urbà”.

  Poden optar a aquests premis, d’una banda, les persones físiques, i també les persones jurídiques, amb establiment comercial i de serveis obert a la ciutat de Lleida i que desenvolupin, individualment o en cooperació l’activitat en l’àmbit del comerç al detall. I, d’altra banda, persones físiques i també empreses vinculades als programes de Turisme de Lleida i que la seva acció repercuteixi i aporti valor afegit a Lleida.

  Els premis es classifiquen en tres categories: establiments, professionals i entitats. En el primer apartat, hi ha guardons per reconèixer a les millors empreses comercial i turística, al millor comerç de barri i a la innovació empresarial d’ambdós sectors. Pel que fa als professionals, es guardonarà al millor venedor/a i al millor professional turístic, i també a les trajectòries més significatives en el comerç i el turisme. En la categoria d’entitats, el jurat escollirà entre els candidats a qui hagi contribuït pel foment, la promoció i la dinamització turística de Lleida.

  Els guanyadors de cada premi seran reconeguts mitjançant un diploma, lliurant-se’n un de sol per cadascun dels apartats de les diferents categories, a excepció dels reconeixements a les trajectòries professionals, en què es lliuraran tants diplomes com candidatures presentades, sempre que aquestes justifiquin un mínim 35 anys de servei.

  El jurat encarregat de la selecció dels candidats i d’elaborar la proposta de guardonats estarà presidit pel tinent d’alcalde de Promoció de la Ciutat, del Comerç, del Turisme i de l’Ocupació i l’Emprenedoria de l’Ajuntament de Lleida, Rafael Peris. La resta de membres del jurat, fins a un màxim de 8 persones, són professionals de reconegut prestigi i amb representativitat en relació directa o indirecta amb el sector comercial i/o turístic.

  Els premis s’atorgaran en un acte públic, que se celebrarà el mes d’abril al Palau de Congressos de la Llotja.

  La presentació de candidatures s’iniciarà el pròxim dimecres, 27 de febrer i restarà oberta fins al 27 de març. Els candidats han de presentar una sol·licitud normalitzada d’acord amb el model que podran obtenir a través de la web de l’Ajuntament de Lleida www.paeria.cat, de la web de Turisme de Lleida www.turismedelleida.com i a la web de la Taula de la Promoció de la ciutat de Lleida www.paeria.cat/taulapromociociutat.

  La sol·licitud es pot presentar presencialment a l’oficina de la Regidoria de Promoció de la Ciutat, del Comerç, del Turisme i de l’Ocupació i l’Emprenedoria de l’Ajuntament de Lleida, ubicada al carrer Major, 31 (Edifici Casino-Turisme de Lleida) de 9 del matí a 2 del migdia.