Nova ruta de Vueling entre Barcelona i l’Alguer

    Oferirà dues freqüències setmanals i prop de 20.000 seients

    temps lectura-Temps de lectura: < 1 minut
    La companyia aèria Vueling ha anunciat que oferirà un vol directe entre l’aeroport de Barcelona i el de l’Alguer des del 25 de març i fins al 21 d’octubre. El vol amb Barcelona, que oferirà dues freqüències setmanals i prop de 20.000 seients, permetrà, a més, els passatgers sards accedir a tota la xarxa de Vueling, amb més de 130 destinacions arreu d’Europa, a l’Orient mitjà i a l’Àfrica. Cal recordar que els vols directes entre Barcelona i l’Alguer es van perdre l’any 2016, i que la Plataforma per la Llengua va impulsar la campanya ‘Volem Volar’ per recuperar-los. Prop de 6.000 persones van enviar cartes al president de la Generalitat i al cap de govern de la Regió Autònoma de Sardenya perquè busquessin solucions. Els esforços institucionals s’han traduït en el vol que ara anuncia Vueling de març a octubre.
    La Plataforma per la Llengua celebra la recuperació d’un enllaç que ha de servir per “preservar la vitalitat” de la llengua catalana a l’illa italiana i espera que es mantingui més enllà de la tardor.

    L’entitat també recorda que la majoria de països europeus disposen de vols regulars, permanents i directes que els connecten amb aquells indrets amb els quals comparteixen vincles lingüístics i culturals “estrets”. I posen com a exemple els que es fan entre Lisboa i Praia, entre París i Port-au-Prince o entre Amsterdam i Paramaribo. Són vols que “responen bàsicament a circumstàncies, criteris i raons històriques, culturals i lingüístiques comparables al cas de Catalunya i l’Alguer”, afirmen.