Nova manifestació aquest dissabte en contra dels vestigis franquistes a Lleida

    La Plataforma insisteix que la ''qüestió més greu'' és la pervivència del nomenclàtor d'alts càrrecs del règim i manté la convocatòria de manifestació per dissabte

    temps lectura-Temps de lectura: < 1 minut

    Plataforma Lleida Lliure de Franquisme creu que els darrers moviments de l’alcalde Àngel Ros per treure les plaques del franquisme ”és una victòria de la pressió popular” però insisteixen que la ”qüestió més greu” és la pervivència al nomenclàtor d’alts càrrecs del règim franquista. En aquest sentit, la Plataforma manté la convocatòria de manifestació per al proper dissabte 18 de març sota la consigna de ”sortir al carrer i alliberar Lleida del jou del franquisme d’una vegada per totes”. La Paeria va informar ahir dimarts que comunicarà als veïns que viuen en habitatges on hi ha plaques del Ministerio de la Vivienda amb el jou i les llances de la Falange que en breu seran retirades després d’una setmana de les polèmiques declaracions de Ros on instava als qui els fessin nosa aquestes plaques a agafar una escala i un tornavís per treure-les ells mateixos.

    La Plataforma Lleida Lliure de Franquisme reitera que la pervivència al nomenclàtor de la ciutat de 9 alts càrrecs i afectes del règim franquista ”és inexplicable en democràcia”, més quan els noms dels carrers es van actualitzant periòdicament. En aquest sentit, recorden que la responsabilitat del nomenclàtor recau directament sobre l’alcalde.

    Així mateix, afegeixen que no acceptaran cap ”transacció d’última hora” perquè ”la pilota ha estat a la teulada de l’Ajuntament durant l’últim any i el govern municipal no ha estat a l’alçada de la dignitat i la memòria de la ciutat”.