L’ADF de Sant Pere de Ribes presenta els nous vehicles durant la trobada anual del territori

    Disposa de quatre efectius nous, dos de reserva i d’una vintena de persones voluntàries

    Diumenge passat es van presentar els quatre nous vehicles de l’ADF de Sant Pere de Ribes (ADF 307) en el decurs de la trobada anual de les ADF del Penedès-Garraf que s’ha celebrat aquest any al municipi. Després d’una ruta per camins rurals fins al Montgrós, l’esplanada del Pi de la Palanca va congregar als assistents, autoritats i representants institucionals en un acte on es van ensenyar els efectius de què disposen.

    Els nous vehicles, que l’ADF 307 ha pogut adquirir gràcies a una subvenció municipal per import de 150.000 euros, són un camió unimog i dues pickup equipats per a prevenció d’incendis i un tot terreny per a transport de personal. A més, el president de l’ADF local, Carles Bartra, ha comentat que “tenim dos camions vells que els guardem a la reserva per si tenim algun problema més gran al municipi i que els podrem fer servir, però el que és la vigilància i prevenció ho farem amb els vehicles nous”.

    Les Associacions de Defensa Forestal són organitzacions sense ànim de lucre que estan formades per persones voluntàries que realitzen tasques de prevenció i lluita contra els incendis forestals, principalment, a més de donar suport als equips d’emergència. Conscient d’això, l’Ajuntament de Sant Pere de Ribes ha apostat en els últims anys per establir vincles més forts amb l’ADF 307 que s’han concretat no només en projectes i actuacions de prevenció, com treballs d’adequació de camins o desbrossat, sinó també en la renovació del seu parc mòbil. L’alcaldessa, Abigail Garrido, ha explicat que “a més de les neteges de les franges forestals molt al voltant des les urbanitzacions per prevenir temes d’incendis, també se’ls hi encomanen les aclarides d’aquestes masses forestals”.

    L’ADF de Sant Pere de Ribes es va crear com a tal l’any 2009 i compta amb una vintena de persones voluntàries.