Nou logotip del Pla Educatiu d’Entorn de Reus

  El Pla Educatiu d’Entorn de Reus (projecte de cooperació transversal i en xarxa entre agents educatius diversos de la ciutat) ha escollit una nova imatge identificativa a partir dels dissenys realitzats per l’alumnat de l’Escola d’Art i Disseny de Reus. L’alumne del Cicle Formatiu de Grau Superior d’Arquitectura Efímera, Xavier Montalà, és l’autor del logotip triat per representar els valors del treball en comú que comporta el PEE de la ciutat.

  El Pla Educatiu d’Entorn es desenvolupa a Reus des de fa 14 anys sota l’impuls principal del Departament d’Educació en col·laboració amb l’Ajuntament de Reus i múltiples entitats i institucions de la ciutat, amb l’objectiu d’afavorir l’èxit educatiu i la cohesió social en el conjunt de la comunitat educativa. Seguint aquest esperit de treball en xarxa, des del PEE es va demanar a una de les institucions educatives de la ciutat relacionades amb el món de l’art i el disseny que elaborés una proposta de nou logotip.

  Després del procés realitzat entre l’alumnat del centre, la proposta de l’alumne Xavier Montalà va resultar l’escollida per identificar el Pla d’ara endavant. Tres alumnes més van ser finalistes.

  La regidora d’Ensenyament i Política Lingüística, M. Dolors Sardà, ha explicat que un dels principals valors de la nova imatge són les sensacions que desprèn: voluntat de diàleg, de punt de trobada, la lluminositat que encercla la bafarada i també per la versatilitat i les possibilitats que proporcionarà per aplicar-lo en diferents formats.

  L’autor del logotip, Xavier Montalà, ha presentat aquest divendres la seva proposta acompanyat del director de l’Escola d’Art i Disseny de la Diputació de Tarragona a Reus, Quim Vilafranca, i la seva professora, Janet Fortuny. Els i les alumnes finalistes també han assistit a la presentació. La regidora d’Ensenyament i Política Lingüística ha agraït a l’Escola d’Art la seva predisposició a col·laborar amb la ciutat a través d’aquesta i d’altres iniciatives. El director de l’Escola, Quim Vilafranca, ha recordat alguns dels projectes en què el centre col·labora i ha reiterat la voluntat de continuar donant suport a propostes semblants que es plantegin a la ciutat tant per part d’institucions com d’entitats locals.

  Continuïtat del PEE
  Durant l’últim Ple celebrat el passat dia 1 d’abril a l’Ajuntament, es va aprovar renovar el conveni de col·laboració amb el Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya per quatre cursos més per continuar impulsant el Pla Educatiu d’Entorn a la ciutat. Aquesta col·laboració es va iniciar l’any 2005 i s’ha mantingut des d’aleshores.

  Tal i com ha recordat la regidora d’Ensenyament i Política Lingüística, M. Dolors Sardà, “els reptes en matèria d’educació continuen sent molts i des del PEE es treballa per contribuir a alguns dels més importants: al foment de la llengua catalana i la millora de l’èxit educatiu per a tot l’alumnat en totes les dimensions: personal, acadèmica, social i laboral”. En aquest sentit, Sardà ha afegit que el treball del PEE “es fa afavorint la convivència, la cohesió social i la creació de xarxes o promocionant les xarxes educatives existents, perquè només amb la col·laboració de la comunitat educativa donarem una resposta global, integral i més eficaç als reptes educatius”.

  Educació 360
  El PEE ha de desenvolupar un paper important amb el compromís que ha adquirit recentment l’Ajuntament de Reus en sumar-se a l’Aliança per a una «Educació 360. Educació a temps complet», moviment educatiu, social i polític que proposa que el model educatiu integri els aprenentatges i l’educació que es produeix en tots els temps i espais de la vida de les persones, connectant l’escola, la família i tots els recursos i actius de la comunitat d’una ciutat.