Noemí Llauradó posa en valor el dinamisme de la Fira de l’Espluga de Francolí

  Noemí Llauradó ha inaugurat la 455a Fira de Sant Vicenç que enguany es dedica al foc i té per convidades especials Les Falles del Pirineus

  Imatge de la Fira.

  La presidenta de la Diputació de Tarragona, Noemí Llauradó, ha inaugurat aquest dissabte la 455a Fira de Sant Vicenç de l’Espluga de Francolí. Acompanyada de l’alcalde, Josep M. Vidal, ha encés el peveter de foc que dóna el tret de sortida oficial de la fira de mostres espluguina. Els han acompanyat, el diputat al Parlament Ferran Civit, el president del Consell Comarcar de la Conca de Barbarà, Magí Trullols, la presidenta del Consell Comarcal de l’Alta Ribagorça, Maria José Erta, regidors del municipi i consellers comarcals.

  La Fira de Sant Vicenç és una de les més antigues de Catalunya. Es va celebrar per primera vegada el 1565 i va començar com una fira de productes agrícoles en honor a Sant Vicenç. Al llarg dels anys ha evolucionat per adaptar-se a les necessitats de cada temps. La presidenta Llauradó ha posat en valor aquesta capacitat d’adaptar-se sense oblidar els orígens del poble.

  La mostra d’enguany ofereix una amplíssima oferta de productes i serveis. Artesania, arts i oficis, promoció de productes agroalimentatis, serveis turístics i culturals conformen un recorregut pels carrers de la vila, i al recinte firal s’hi pot contemplar una mostra d’oficis artesans que ret homenatge als orígens.

  A més, donat que l’edició d’aquest 2020 està dedicada al Foc, s’ha convidat a Les Falles dels Pirineus i a l’Antic hospital es pot visitar l’espai ‘El foc convidat’ amb una mostra d’aquesta tradició pirenaica declarada patrimoni immaterial de la humanitat per la UNESCO el 2015. També s’hi poden visitar dues exposicions més: “Festes del Foc al Pirineu” i “Falles del Pirineu” i participar un taller per aprendre a construir una falla.

  El programa de la fira organitza tot de tallers i activitats per als més menuts, xerrades, demostracions en directe d’oficis antics, d’art i artesania, conducció de tractors antics, una mostra d’autocaravanes o un concurs de motoserra. Parades per a la degustació, i compra i venda, de productes artesans completen un amplíssim programa d’activitats per una de les fires més antigues de Catalunya.