No Fem el CIM proposa una alternativa al Logis

  La plataforma planteja una opció que té com a finalitat protegir i conservar el territori, proposant la creació d'una agroregió

  La Plataforma No Fem el CIM va proposar ahir, en una roda de premsa, una alternativa al Logis. Seria una opció que té com a finalitat la de protegir el territori proposant la incentivació d’una economia més sostenible, la creació d’una agroregió.

  Davant les últimes declaracions del Consell Comarcal del Baix Penedès i concretament, les de la presidenta Eva M. Serramià, la plataforma ha volgut contestar sobre el “secretisme” que han portat sempre els plans del Logis o en els darrers temps, projectes invisibles o poc clars com el d’Idiada. A més, indiquen que el projecte del Logis ha estat una “estafa democràtica” des del primer moment, perdent el temps de forma premeditada.

  També han remarcat que no poden continuar amb el planejament que es va fer el segle passat, en el que ningú s’ha preocupat pel model que es vol pel Baix Penedès. Pel que fa al corredor del Mediterrani afirmen que no s’està fent i que és degut a la situació que hi ha entre Catalunya i Espanya, per les qual, les inversions que hi havia previstes no s’estan fent.

  Ni Logis ni Idiada: La creació d’una agroregió

  Des de No Fem el CIM tenen clar que és necessari definir el model que es vol del Baix Penedès, una de les comarques que més sobrepoblació va patir en els anys de bonança degut a l’especulació inmobiliària i un creixement desmesurat. Malgrat això i comparant amb l’Alt Penedès els quals tenen gran part de la base a la vitivinicultura, la plataforma ara posa davant la taula una possible solució, la creació d’una agroregió com tenen altres països com el Parc Sud de Milan o Anglaterra i en el que, l’activitat a desenvolupar sigui una economia basada en el kilòmetre 0.

  Pel que fa als llocs de treball en la hipotètica creació d’aquesta agroindústria, la plataforma no ha volgut fer cap mena d’informació, ja que s’hauria de fer un estudi.

  Aquesta agroregió no només seria més sostenible sino que, a més, posen al damunt el fet de ser autònoms energèticament parlant, ja que quanta més autonomia tingui el territori més garantia hi haurà que hi hagi llocs de treball.

  “El dia de la marmota”

  Ja han passat quasi 20 anys des de que la Generalitat manté el projecte del Logis Intermodal Penedès, anteriorment CIM Penedès i posteriorment Logis Penedès i la plataforma porta treballant des de l’any 2002 per tal de defensar la integritat i la dignitat d’una comarca que ha estat castigada i menyspreada constantment. I en el que tampoc ha estat preguntada a la ciutadania ni ha acceptat la participació ciutadana. 

  Des de la plataforma aborden la situació des de diferents vessants: l’ecològic, l’econòmic i de model territorial. En aquest últim volen compartir una mirada de país pacífica, solidària renovadora i encarada al futur, ja que el model del Logis no el volen ni pel Penedès ni per enlloc.

  La solució passaria per un territori de qualitat en el que la vinya que identifica el Penedès sigui el model a seguir i pel gran parc agrari actiu que aporti ponderació entre les dues grans metròpolis, Barcelona i Tarragona.

  Pròximes accions

  No Fem el Cim a partir d’ara treballarà en fer conferències i actes de presentació, buscarà sinèrgies amb persones especialitzades, així com tenir converses amb els representants dels setze municipis que han impulsat el Parc Rural de Montserrat, que finalment es van posar d’acord per tal d’anar tots a una.

  Pel que fa a possibles mobilitzacions, de moment la plataforma no ha donat cap data per començar a mobilitzar la societat del Baix Penedès per la seva causa. Tampoc no descarten portar el projecte a la Generalitat, malgrat les seves converses en anteriors èpoques no van ser gaire profitoses.

  Notícies Relacionades:

  No Fem El Cim: “Un discurs obsolet i soporífer evita el debat autèntic pel model territorial”

  La plataforma ciutadana “NO Fem el CIM” torna a plantar cara al Logis Penedès