Neix la primera empresa de missatgeria ecològica de Lleida que dona feina a persones en situació de vulnerabilitat

  Es tracta d'un projecte col·laboratiu que han posat en marxa de forma conjunta la Fundació Llars del Seminari, Troca i Troballes

  temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts
  La Fundació Entre Tots i per al Bé de Tothom (Llars del Seminari de Lleida) i les empreses d’inserció laboral Troca (Reintegra) i Troballes (Càritas) han creat Missatgeria amb Cor, la primera empresa de missatgeria ecològica i sostenible de Lleida que neix amb l’objectiu de generar llocs de treball d’inserció per a residents a les Llars del Seminari de la capital del Segrià i per a altres persones en situació de vulnerabilitat. De moment, l’empresa s’ha posat en marxa amb quatre persones, tres d’elles són llocs de treball són d’inserció (dos són residents a les Llars del Seminari). Missatgeria amb Cor només utilitzarà vehicles ecològics. És per això que començarà amb dues bicicletes, una motocicleta elèctrica i un tricicle també elèctric garantint d’aquesta manera les ‘emissions zero’. Inicialment, només oferirà els seus serveis a la ciutat de Lleida però els seus impulsors no descarten poder ampliar en un futur l’àmbit d’actuació a municipis propers.
  Missatgeria amb Cor és un projecte “innovador, ecològic i pioner” per donar un servei de missatgeria sostenible, eficient i segur a empreses, comerços i particulars i de la ciutat de Lleida, segons ha destacat Carles Sanmartín, responsable de la Fundació Entre Tots i per al Bé de Tothom.

  Per la seva banda, els representants de Troca i Troballes, Imma Escolà i Josep Fernández, respectivament, han posat de relleu que l’objectiu de la iniciativa és oferir una oportunitat laboral a persones en situació de vulnerabilitat, algunes de les quals residents a les Llars del Seminari de Lleida, la iniciativa social impulsada pel Bisbat de Lleida per oferir habitatge a famílies sense recursos i on actualment viuen 18 famílies (32 adults i 27 menors).

  I és que, la idea de posar en marxa el projecte empresarial Missatgeria amb Cor va sorgir entre els usuaris de les Llars del Seminari, que es van inspirar en iniciatives similars que ja funcionen arreu de Catalunya com ara Ecosol, de Càritas Girona. Fernández ha volgut deixar clar que la iniciativa “no ve a substituir ningú sinó a ser complementària” dels serveis que ja ofereixen altres firmes de missatgeria. Per la seva banda, Escolà ha subratllat que l’objectiu és “esdevenir un referent a Lleida” com a empresa de missatgeria “eficient i ecològica i que dona feina a persones necessitades”.

  La nova empresa de missatgeria, que començarà a oferir de forma oficial els seus serveis a partir de febrer i que ja compta amb una important empresa entre els seus clients, ofereix tarifes adaptades a tot tipus d’enviament, en diferents modalitats com ara ’24 hores’, ‘en el dia’, ‘express’ o ‘immediata’. També compta amb punts d’entrega de paquets en segon intent i recollida de devolucions. Missatgeria amb Cor té la seva seu al número 23 del carrer Canonge Brugulat de Lleida.