Multitudinàries concentracions a Tortosa en suport als polítics independentistes presos

  Els ciutadans responen massivament a les diferents concentracions convocades per la vaga del 21-F

  temps lectura-Temps de lectura: < 1 minut
  dav

  Les concentracions per la vaga d’aquest 21-F convocades a Tortosa han tingut una gran resposta per part de la ciutadania.  A les 12 del migdia, mig miler de persones s’han concentrat per exigir els drets socials i polítics dels catalans. La protesta ha tingut lloc a la plaça Barcelona, junt al Mercat municipal, que avui, com diferents establiments de de la ciutat, havia tancat les seves portes. Els concentrats han reivindicat la llibertat dels polítics independentistes presos, amb nombrosos missatges i pancartes amb el lema “sense drets no hi ha llibertats”, “l’autodeterminació no és delicte”, “#Jo Acuso” o “llibertat presos polítics i exiliats”.

  Els representants dels sindicats, entitats i partits polítics convocants de l’aturada, satisfets pel seguiment de la vaga general a les Terres de l’Ebre i apunten que hauria superat el 50% en alguns centres educatius, han llegit conjuntament un manifest, que tenia com a eix vehicular la cèlebre frase de Victor Hugo, autor de Les misérables, “quan la dictadura és un fet, la revolució esdevé un dret”. L’acte ha conclòs amb el cant dels Segadors.

  A les 6 de la tarda, la concentració i els manifestos s’han repetitt, amb un seguiment aquest cop massiu. Cinc mil persones s’han aplegat a la mateixa plaça Barcelona, per reivindicar de nou la llibertat dels presos independentistes presos i reivindicar el dret a l’autodeterminació de Catalunya. La concentració ha continuat amb una manifestació que a recorregut els carrers de la ciutat fins a la Plaça 1 d’Octubre, al barri de Ferreries. De nou, l’acte ha conclòs amb el cant dels Segadors, precedit de càntics a favor de la independència i de la llibertat dels polítics independentistes presos.

  Els actes i les mobilitzacions en suport als presos continuaran els pròxims dies arreu del territori.