Multes per vuit terrasses de la plaça de la Font per excés de taules

  Un dels establiments ha estat multat per posar música sense tenir la llicència que ho permet

  temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts

  L’Equip de Govern de l’Ajuntament de Tarragona vol regular l’espai que ocupen les terrasses de la ciutat, principalment en espais emblemàtics com la plaça de la Font, Corsini o Fòrum. Per aquest motiu, aquest cap de setmana la conselleria de Domini Públic, conjuntament amb la Guàrdia Urbana de Tarragona, han realitzat un control de les terrasses de la Plaça de la Font amb l’objectiu de realitzar un seguiment i, si s’escau, sancionar aquelles actituds contràries a les ordenances. Per aquest motiu, 8 locals han estat sancionats per un excés d’ocupació del domini públic i, en alguns casos, per posar música sense tenir la llicència que ho permet. La Unitat de Policia Administrativa (UPA) va realitzar divendres a la tarda una campanya d’informació de les condicions de l’ocupació per terrassa a tots els establiments, així com de les limitacions amb l’objectiu que quedessin advertits i informats de les conseqüències de l’incompliment. En total, es van retirar 87 cadires per excés d’ocupació.

  Des de la conselleria de Domini Públic s’ha advertit que “volem una ciutat més amable, amb un urbanisme ordenat, que garanteixi la convivència de l’espai públic. Hem de garantir que la gent pugui circular lliurement entre terrasses i, per descomptat, entrar i sortir de casa perquè hi ha d’haver una distància entre la façana i la terrassa (en concret, de 3 metres). També som conscients que, fins ara, aquesta deixadesa en l’ordenació de l’espai públic està generant competència deslleial entre els locals a favor dels quals tenen més possibilitats per posar més taules, segons la queixa dels mateixos restauradors. Aquest no és el model de ciutat que volem i això és el que pretenem corregir. Els bancs són la línia que delimita l’espai d’ocupació de les terrasses, per tant, cap pot sobrepassar-la, ni amb taules, ni amb cadires, ni amb cartells. La convivència per nosaltres és clau i el respecte entre veïns i locals de restauració també”.

  Aquest control de les terrasses d’aquest cap de setmana no és un fet aïllat, sinó que s’emmarca en tot un programa de revisió dels usos de l’espai públic, que van des de la revisió de l’ordenança, l’agilització de tràmits, a la verificació dels espais que té cada terrassa, als horaris d’obertura i tancament, entre d’altres.

  El portaveu del govern municipal, Xavier Puig, ha explicat en una roda de premsa que els establiments van ser avisats prèviament de que hi hauria aquesta inspecció.

  La multa per excés d’ocupació és de 400 euros i la de posar música sense tenir la llicència que ho permet, de 1.000 euros. Tot i així, si ho paguen abans de 20 dies, la quantitat es redueix a la meitat.

  Puig ha afegit que se seguiran controlant totes les zones de Tarragona, on hi ha bars amb terrasses.