Mont-roig inicia les obres de dos passos provisionals sobre l’antiga via del tren

  Amb aquestes dues noves infraestructures, es vol millorar la circulació a la zona de Miami Platja

  Imatge del pas provisional de Mont-roig. Foto CEDIDA

  L’Ajuntament de Mont-roig del Camp ha iniciat els treballs per a la construcció de dos passos provisionals nous sobre l’antiga via del tren per tal de millorar la circulació a la zona de Miami Platja, fent més permeable el trànsit entre la zona litoral i la resta del nucli. El consistori ha demanat els permisos a Adif, el titular de la infraestructura, que ha respost afirmativament a la demanda municipal.

  En concret els dos passos provisionals que s’estan executant estan situats a la intersecció del Passeig Mediterrani amb l’avinguda de París i a la cruïlla del Passeig Mediterrani amb l’avinguda Maria Cristina. Les obres, que permetran la circulació dels vehicles i els vianants, han comportat que s’hagin hagut de talar alguns arbres que hi havia a tocar de la via. La voluntat de l’Ajuntament és obrir un tercer pas, tot i que de moment s’està estudiant la millor opció per aquest tercer pas provisional.

  Les obres d’adequació d’aquests dos passos, que han començat aquesta setmana, tenen un termini d’execució de 15 dies aproximadament.

  Segueix el projecte de desmantellament

  Precisament l’ens públic Adif ha anunciat aquesta setmana l’adjudicació del contracte per la redacció del projecte d’execució que permetrà el desmantellament del tram de via única entre Vandellòs i Port Aventura que passa pel nostre municipi. El contracte ha sigut adjudicat per import de 72.710,51€ (IVA inclòs) a l’empresa Inse Rail, amb un termini estimat per la redacció del projecte de 4 mesos.

  D’aquesta manera, es dóna compliment a la Declaració d’Impacte Ambiental (DIA), que contemplava la desaparició d’aquest tram una vegada posada en servei la variant Vandellòs-Tarragona del Corredor Mediterrani.

  El projecte haurà de contemplar el desmantellament de la superestructura de via (carril, travesses, aparells de via i balast), desmuntatge i trasllat dels pals de la catenària i demolició dels massissos de cimentació d’aquests. També es demoliran les instal·lacions de seguretat i comunicacions, com ara senyals lluminosos, balises i altres sistemes en un trajecte de quasi 28 km.