Més de mig miler de persones es concentren a la plaça Paeria de Lleida per rebutjar els atemptats de Barcelona i Cambrils

  Representants de totes les institucions, cossos policials i societat civil han volgut unir-se així al dolor de les víctimes fent tres minuts de silenci seguits d'un llarg aplaudiment

  Més de mig miler de persones s’han concentrat a la plaça Paeria de Lleida per rebutjar els atemptats terroristes d’ahir dijous a la tarda a la Rambla de Barcelona i també d’aquesta matinada a Cambrils (Baix Camp). Ha estat de llarg la concentració més multitudinària de les que es fan a la capital del Segrià cada vegada que hi ha un atemptat de caràcter jihadista arreu del món. L’alcalde de Lleida, Àngel Ros, ha destacat que tots els lleidatans se senten avui ”barcelonins i barcelonines” i ha mostrat suport cap a les víctimes, familiars i turistes que van patir ”aquest tràgic fet que no té cap justificació, promogut per uns assassins que no aconseguiran el seu objectiu de treure la llibertat, la democràcia i l’estat de dret”. La majoria de municipis de Ponent i l’Alt Pirineu i Aran també han fet concentracions de rebuig als atemptats davant dels seus ajuntaments.

  Vint minuts abans de les dotze del migdia ja es podia començar a veure moviment a la plaça Paeria de diversos representants polítics que començaven a prendre posició i ciutadans anònims que han volgut mostrar la seva solidaritat amb les víctimes dels atemptats de Barcelona i Cambrils. La plaça s’ha anat omplint fins que a les dotze en punt l’alcalde de Lleida, Àngel Ros, ha dirigit unes paraules als assistents per rebutjar els atacs terroristes i seguidament s’han fet tres minuts de silenci escrupolosament respectats que han finalitzat amb un llarg aplaudiment. Entre la ciutadania i autoritats era ben palpable l’emoció per la tragèdia que han suposat aquests atacs.

  Àngel Ros ha destacat que ”realment” els lleidatans estan amb els que pateixen, les víctimes i les famílies, per la qual cosa ”avui ens sentim tots barcelonins i barcelonines”. L’alcalde ha afegit que ”estem amb ells i els turistes que van patir aquest tràgic fet que no té cap justificació, promogut per uns assassins que no aconseguiran el seu objectiu de treure la llibertat, la democràcia i l’estat de dret”.

  De la seva banda, el delegat del Govern a Lleida, Ramon Farré, ha traslladat el condol a les víctimes i ha desitjat una ràpida i completa recuperació dels ferits. Farré ha destacat el ”caràcter unitari” de l’acte que s’ha fet a Lleida, amb representants de totes les institucions: Govern, Estat, Diputació, Paeria, Parlament, Bisbat, entre d’altres, i forces de seguretat. En aquest sentit, ha volgut posar de manifest que la ràpida reacció de la ciutadania i les institucions han demostrat que ”hi ha país” i que malgrat els atacs ”continuarem cohesionats per ser capaços de mirar amb franquesa i llibertat el nostre futur”.

  La gran majoria de municipis de Ponent i l’Alt Pirineu i Aran s’han sumat aquest divendres a les mostres de rebuig als atemptats de Barcelona i Cambrils convocant minuts de silenci al davant dels seus ajuntaments. Tot i estar en ple mes d’agost i en període de vacances, les concentracions han estat molt concorregudes en tots els casos.