Més de dues-centes persones es manifesten en suport al poble del Rif a Tarragona

    Exigeixen una universitat, un hospital per a tractar adequadament els malalts de càncer i que s'aturi la repressió del Regne del Marroc

    Més de dues-centes han omplert la Rambla Nova de Tarragona per a reclamar al govern marroquí més inversions i un tracte més just per a la regió empobrida del Rif, situada al nord-est del Marroc. Molts dels manifestants, vinguts des de diferents punts de Catalunya, també han exigit l’alliberació de Nasser Zafzafi, líder de les protestes pacífiques que fa mesos que duren a la regió del Rif.

    Un dels manifestants presents a la marxa, l’Adil, ha vingut des de Mataró a Tarragona per a reclamar els drets del seu poble. “Venim aquí a solidaritzar-nos amb els nostres germans del Rif, reclamem drets bàsics al govern marroquí” ha afirmat l’Adil, mentre es preguntava com pot ser que en una regió tan gran com el Rif no hi hagi ni una sola universitat. “Exigim una universitat per a la regió i un hospital adaptat per a tractar adequadament els malalts de càncer”, comenta el jove, que ha lamentat la repressió que el govern marroquí està duent a terme contra el seu poble.

    La Ciutat marroquí d’Alhucemas és actualment l’epicentre de les protestes, on els activistes locals exigeixen a les autoritats marroquines més inversions i desenvolupament per a la regió empobrida del Rif, al nord-est del país.

    Els grups municipals d’ICV-EUiA i la CUP ja van anunciar a principis de juny la seva intenció per tal que s’aprovés una moció en suport al poble rifeny, que actualment reclama més inversions públiques al Regne del Marroc.