Més de 95.000 usuaris en el primer trimestre de la Biblioteca Pilarin Bayés de Vic

Avatar photo

En aquests tres mesos la mitjana diària és de més d'un miler de persones.

Prop de 100.000 usuaris han visitat la Biblioteca Pilarín Bayés des de la seva obertura, el divendres 7 d’octubre i fins al 7 de gener del 2023. En aquests tres mesos la mitjana diària és de més d’un miler de persones, duplicant i fins i tot triplicant l’afluència de la biblioteca Triadú.

Després de l’acte inaugural i de la doble jornada de portes obertes on van passar més de 8.000 persones, la biblioteca va passar els primers dies amb una afluència superior a les 2.000 persones diàries. La nova Biblioteca de Vic ha rebut el pas de 95.822 persones han  utilitzat el servei.

“L’alcaldessa de Vic, Anna Erra, va destacar que la biblioteca ha aconseguit un espai per tothom on cadascú pot fer el que li vingui de gust: Llegir, estudiar, escoltar música o badar…”. Erra va afegir, “és tal com l’havíem imaginat”.

Creixement d’usuaris

En aquest interval de temps s’han fet 1.715 carnets nous només en els mesos d’octubre i novembre, convertint-se en una de les biblioteques de la província de Barcelona que més ha crescut en nombre d’usuaris nous en tan poc temps. Els usuaris que ja tenien el carnet de la Joan Triadú els hi serveix igualment i, per tant, no els ha calgut fer-lo de nou per poder continuar tenint les mateixes prestacions de préstec de llibres i documents.

Espai de referència d’esdeveniments

Només a la sala d’actes 1 d’octubre s’hi han fet 61 actes entre presentacions de llibres, clubs de lectura, xerrades, reunions d’entitats i col·lectius, amb una afluència total de 2.481 persones.

El nou espai Lab Ausa, o estudi de gravació, ha arrencat amb el pas de 23 grups o autònoms posant a disposició 127 hores de funcionament i un total de 18 enregistraments; entre aquests: 5 centres educatius, 3 intèrprets solistes, 3 intèrprets en grup, 3 professionals de l’audiovisual, dues associacions del tercer sector, una residència de la gent gran i també el Museu del Ter.

L’Oficina d’Atenció Ciutadana, incorporada dins l’equipament de la Biblioteca, era una aposta del nou projecte que de moment ha arrencat molt bé. Un total de 3.187 persones han fet almenys un dels tràmits ciutadans de forma presencial i amb cita prèvia; un d’aquests tràmits inclou també la possibilitat de fer-se el carnet de la Biblioteca.

En aquest sentit, la regidora de Cultura, Bet Piella, va destacar que des del primer dia no s’han parat de fer actes. “Tothom s’ha fet seva la biblioteca i és un espai més per la ciutadania i entitats”.

Més hores de biblioteca

La nova Biblioteca Pilarin Bayés, des de la seva obertura, ha ampliat l’horari cap a l’usuari respecte al qual hi havia hagut fins ara a la Triadú. Així, actualment la biblioteca obre també els dilluns al matí, a quarts de 10 del matí, i els dissabtes a la tarda també de 4 a 7 de la tarda.

Pròximament, com a prova pilot, s’obrirà els diumenges de febrer i març de dos quarts d’11 del matí a dos quarts de 2 del migdia, obrint només dues plantes: la planta baixa amb l’espai infantil i la segona planta apte per a l’estudi en silenci. Si es consolida aquesta franja, Vic serà l’únic municipi de fora de la ciutat de Barcelona que aconseguirà obrir l’equipament en diumenge.

En aquests tres mesos també han obert els nous serveis de cafeteria i restaurant i l’oferta de l’estudi nocturn fins a la 1 de la matinada (del 12 al 22 de desembre i del 9 al 19 de gener). Aquest servei nocturn tornarà a obrir en període d’exàmens de selectivitat.

Impressions satisfactòries

Les primeres impressions han sigut positives i satisfactòries majoritàriament, però igualment des del primer dia s’ha volgut recollir les primeres queixes i suggeriments entre els usuaris; i aquestes s’estan recopilant per poder-hi donar solució.

Tal com va destacar el director de la Biblioteca Pilarin Bayés, Ignasi Janer, des del primer dia s’han recollit queixes i suggeriments per tal de conèixer l’opinió dels usuaris i treballar aspectes de millora.

Entre les aportacions dels usuaris, apareix una curiositat molt demanada, que és saber el perquè en nom de ‘Pilarin Bayés’ s’escriu sense l’accent a la ‘í’, quan la paraula és aguda acabada en ‘in’. La raó és una de sola: l’artista vigatana no signa mai amb accent quan firma les seves obres, i ho fa posant solament ‘Pilarin’. Aquest és el criteri que s’ha volgut seguir.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

Mataró activa el Protocol per baixes temperatures

Notícia següent

Manresa presenta a Estònia el procés de creació de l’Agenda Urbana de Manresa 2030

Notícies relacionades