Més de 4 detinguts en l’operació antidroga al Montsià i al Baix Camp

    Dos dels onze escorcolls practicats pels cossos policials estatals i locals afecten dos clubs cannàbics d'Amposta i Sant Carles de la Ràpita

    Almenys quatre detinguts, una xifra que acabarà creixent quan es taquin les actuacions, segons fonts policials, en el marc d’una operació contra el tràfic de drogues en diversos municipis del Montsià i a Mont-roig del Camp (Baix Camp). Desenes d’agents de la Guàrdia Civil, la policia espanyola i els cossos locals escorcollen des d’aquest dimecres a la matinada onze immobles d’Amposta, Sant Carles de la Ràpita, Alcanar, Santa Bàrbara i la població del Camp. Entre aquests, dos clubs cannàbics de la capital del Montsià i de la Ràpita, regentats per la mateixa persona, que ha acabat detinguda. Segons fonts policials i municipals, funcionaven presumptament com a punt de venda de drogues –incloent a menors- i havien estat objectes de les queixes veïnals. En els escorcolls els agents han decomissat quantitats importants de marihuana –també plantacions-, haixix i, en menor mesura, substàncies com cocaïna.
    “És una actuació que fa temps que treballem amb la policia espanyola i la Guàrdia Civil i que avui ha donat els seus fruits”, ha explicat el regidor de Governació de l’Ajuntament d’Amposta, Miquel Subirats. Després d’establir dispositius de seguiment i vigilància des de fa setmanes, els agents han entrat en quatre immobles aquest dimecres. Segons ha reconegut el regidor, l’origen d’aquest operatiu arrenca arran de les queixes veïnals contra el funcionament del club cannàbic situat a l’avinguda de Sant Jaume.

    El local estava obert des de només feia uns mesos. El seu propietari, d’origen marroquí, hauria adquirit també recentment un altre local d’una associació cannàbica de Sant Carles de la Ràpita que havia estat objecte d’actuacions policials ja fa un any. Segons Subirats, tot i que havia demanat la “compatibilitat” per obtenir la llicència, però encara no se li havia donat davant la imminència d’una actuació policial. “Vam fer prevaldre poder-los detenir que hi fessin l’activitat”, ha afegit.