Les marxes lentes a l’A-2 entre Soses i Lleida provoquen fins a 6 km de retencions

  També hi ha afectació al trànsit en una altra protesta a la C-14 entre Ribera d'Urgellet i Ponts

  temps lectura-Temps de lectura: < 1 minut
  Les marxes lentes que s’han fet aquest diumenge a la tarda a l’autovia A-2 al Segrià han provocat fins a sis quilòmetres de retencions, segons el Servei Català de Trànsit (SCT). La primera ha començat cap a dos quarts de sis de la tarda i ha sortit des d’Alcarràs cap a Soses amb una quinzena de vehicles al capdavant que han alentit la circulació en sentit Saragossa. Després un altre grup també ha marxat a velocitat molt reduïda cap a Lleida i s’han format les cues als carrils en direcció Barcelona. També hi ha hagut afectació al trànsit en una altra protesta a la C-14 entre Ribera d’Urgellet i Ponts, amb dos quilòmetres de retencions, segons el SCT. Accions que s’han portat a terme per denunciar l’empresonament d’independentistes i que han coincidit amb la detenció a Alemanya de Carles Puigdemont.
  La convocatòria, que s’ha fet per xarxes a través del compte @AturadaCatalana, cridava a tallar l’autovia A-2 a Alcarràs, l’A-22 a Almacelles i la N-145 a La Seu d’Urgell a les 17h, però no tenia el suport dels CDRs. A Almacelles i a la Seu no s’ha fet cap acció però a Alcarràs s’han reunit una trentena de persones que han decidit substituir el tall de l’autovia per una marxa lenta.

  Els concentrats han fet crides a la mobilització permanent i a la convocatòria d’una vaga general davant els últims esdeveniments contra polítics independentistes.

  En el cas de l’Alt Urgell, sí que ha estat el Comitè de Defensa de la República que ha convocat pels canals oficials a fer una marxa lenta per la C-14 amb l’objectiu de col·lapsar la via i demostrar que “no es pot normalitzar la situació” després de la detenció de Puigdemont.