La Marxa Cicloturista Montsec-Montsec espera 1.000 participants

  La Diputació de Lleida ha acollit avui la presentació de la prova, que va esgotar en només 40 dies les 1.000 places disponibles

  La Marxa Cicloturista Montsec-Montsec celebrarà el dissabte 19 de maig el seu desè aniversari, tota una fita per a una prova no competitiva i que un any més aplegarà un miler de participants, atès que les inscripcions ja estan tancades des de fa dies amb aquesta xifra, que era el topall establert per l’organització.

  L’activitat esportiva ha estat presentada en un acte en què hi han participat el diputat Eloi Bergós, el director del Patronat de Turisme de Lleida, Juli Alegre, el president del Club Ciclista de Balaguer, Sisco Caus, i el seu vicepresident, Jordi Ribalta.

  En la seva intervenció, Bergós, valora aquest alt nombre de participants i destaca “la importància que té aquesta cursa per ensenyar als mil inscrits i els seus acompanyants, la zona del Montsec i tot el paisatge de la Noguera”.

  Caus, per la seva banda, ha explicat que “una activitat d’aquest caire fa país, fa territori, fa Noguera i genera guanys econòmics a la zona”.

  La Montsec-Montsec ja està consolidada i equiparada a les marxes de més nivell. Des de 2009 forma part del circuit Ciclopirineus de la Federació Catalana de Ciclisme (FCC) i també del calendari Donabike, creat per fomentar la participació femenina.

  Els participants van esgotar en només 40 dies les 1.000 places disponibles, un límit establert per l’organització per mantenir la qualitat, ja que el repte no és ser ni la més gran ni la més important, sinó la més ben valorada pels cicloturistes que fan el calendari català de les 23 marxes organitzades sota el paraigua de la FCC. Així ho corroboren les enquestes internes de la FCC entre els cicloturistes, que des de fa cinc anys la tenen com la millor valorada i organitzada de les de bicicleta de carretera.

  Els inscrits podran escollir entre tres recorreguts, tots ells amb sortida i arribada a Balaguer: l’anomenat Gran Fons, de 190 kilòmetres i 3.300 metres de desnivell; el Mig Fons, de 140 kilòmetres i 2.050 metres de desnivell; i el Challenge, amb un recorregut de 80 kilòmetres i 1.300 metres de desnivell. El 40 per cent dels inscrits corresponen a la ruta llarga, el 45 a la mitjana i el 15 a la petita. Del total d’inscrits, un 8 per cent són dones (80 en xifres absolutes).

  El CC Balaguer atribueix la bona acollida de la marxa al fet que el recorregut travessa els espais neuràlgics del Montsec (el port d’Àger, el coll de Comiols, la collada d’Hostal Roig i el coll de Fontllonga), així com als serveis que s’ofereixen abans i després de la marxa: una bona zona d’aparcament, els avituallaments i els serveis del pavelló, i un programa d’activitats pels acompanyants: una visita guiada per la ciutat acompanyada per un guia de l’Ajuntament.

  Per celebrar el 10è aniversari de la prova, el CC Balaguer ha dissenyat un mallot Tuga de color groc fluor de gran visibilitat, amb el qual seran obsequiats tots els inscrits. També s’ha remarcat molt el caràcter de marxa no competitiva, ja que hi ha un fort compromís amb la seguretat dels cicloturistes i es vol que aquest missatge arribi a tot arreu.

  La Montsec-Montsec compta amb 160 voluntaris per col·laborar en el seu bon funcionament. L’organització espera participants provinents de tot Catalunya, l’Aragó, el País Basc i Andorra i agraeix el suport dels patrocinadors i de les institucions, en especial la Diputació de Lleida, que sempre ha estat al seu costat i ens ajuda a fomentar el cicloturisme per les Terres de Lleida.