Marea Lila de Lleida torna a sortir al carrer contra les agressions masclistes

  En aquest cas, la plaforma s'ha concentrat per rebutjar l'assassinat de la nena de 13 anys despareguda a Vilanova i la Geltrú

  temps lectura-Temps de lectura: < 1 minut

  LatLa plataforma Marea Lila de Lleida surt al carrer per mostrar rebuig a l’assassinat d’una nena de 13 anys que va desaparèixer a Vilanova i la Geltrú. Una cinquantena de persones s’han concentrat a la plaça de la Paeria de Lleida, convocades per Marea Lila per condemnar les violències masclistes.

  La Fanny, membre de Marea Lila, explica que “es tractava d’una noia de 13 anys que sortia de casa dels seus avis” i que “ja no valen excuses absurdes sobre què hi feia per allí”. Segons ella, “el problema está en el patriarcat i cal canviar la mentalitat dels homes”. Rebutja qualsevol raó de ser d’aquestes accions tot afirmant que alguns casos d’agressions sexuals segueixen amagats i encara no han vist la llum per por”. Per Fanny, aquest fets també tenen lloc a Lleida i “no li posaria una medalla a la nostra ciutat en aquest sentit”.

  D’altra banda, Sònia Sanz, integrant de la plataforma, explica que malauradament tornen a concentrar-se “per dir prou a les violències masclistes”. Considera que encara queda molt per fer i que concretament a Lleida “encara no existeix un protocol que funcioni bé”. És un tema preocupant sobre el que encara hi queda molt a fer.

  En aquesta concentració s’ha llegit un manifest de denúncia a les actituds masclistes i crida a actuar, “a prendre consciència i a defensar el feminisme com a eix vertebrador de la societat”. En aquest sentit, consideren necessari la creació d’una xarxa de solidaritat entre dones “per defensar-nos conjuntament en un entorn que sistemàticament actua amb violència i rebuig vers nosaltres”.