La Marató de Donants supera les 4.000 donacions

    Tot i que cauen un 30% respecte l'any passat. Els hospitals catalans disposen de reserves per sis dies, mentre que el nivell òptim seria de deu

    temps lectura-Temps de lectura: < 1 minut
    La Marató de Donants ha arribat a les 4.087 donacions aquest migdia, tot i que és una xifra un 30% inferior a la de l’any passat durant el mateix període. La iniciativa solidària va començar divendres passat i s’allargarà fins el divendres d’aquesta setmana. El Banc de Sang ha atribuït aquest descens a l’epidèmia de grip, que enguany afecta el doble de persones. L’objectiu és arribar a les 8.000 donacions per remuntar les reserves de sang després d’unes festes de Nadal en què la donació ha baixat un 25% pel canvi d’hàbits de la ciutadania. Actualment, hi ha sang per als pròxims sis dies, tot i que el nivell òptim seria de 10 dies.
    El centre que suma més donacions és l’Hospital Clínic, amb 570, seguit de l’Hospital de Sant Pau, amb 380; l’Hospital de la Vall d’Hebron, amb 256 i el Germans Trias i Pujol, amb 222, mentre que en les campanyes mòbils s’han captat 1.486 donacions.

    Durant tota aquesta setmana es pot donar sang als principals hospitals del país i a una trentena de campanyes mòbils distribuïdes per tot Catalunya. Al web donarsang.gencat.cat es poden consultar tots els espais de donació cercant per codi postal o població.