Macià Mallol Bosch, protagonista de la tercera conferència ‘Personatges de la II República a Tarragona’

Macià Mallol Bosch, protagonista de la tercera conferència organitzada per l’Arxiu del Port dins del cicle ‘Personatges de la II República a Tarragona’ FONT: Port de Tarragona

Demà dimarts a les 19:00 hores tindrà lloc la tercera conferència, organitzada per l’Arxiu
del Port de Tarragona, emmarcada dins del cicle ‘Personatges de la II República a Tarragona.

En aquesta ocasió, Montse Duch Plana, historiadora i professora de la Universitat Rovira i Virgili, serà l’encarregada d’impartir una xerrada al voltant de la figura de Macià Mallol Bosch (1876-1960), navilier i polític, que fou governador civil durant un curt període de temps un cop proclamada la República.

La conferència es podrà seguir en temps real a través del canal de Youtube del Port de Tarragona seguint l’enllaç https://youtu.be/i_FjWmkYIOI, alhora, que s’hi podrà assistir prèvia reserva a arxiu@porttarragona.cat. L’aforament màxim, al Tinglado 1 del Moll de Costa, per garantir les mesures sanitàries, serà d’una cinquantena de persones.

Cicle ‘Personatges de la II República a Tarragona’

L’Arxiu del Port de Tarragona va encetar, el passat dimarts 4 de maig, un cicle de conferències sota el títol ‘Personatges de la II República a Tarragona’ amb motiu del 90è aniversari de la proclamació de la II República.

El cicle es duu a terme els dimarts del mes de maig a les set de la tarda i, consta de quatre
conferències impartides per persones especialistes que, durant la seva carrera professional, han investigat i publicat obres i articles del personatge protagonista de la conferència.

Actes en commemoració i protagonistes

Amb motiu del 90è aniversari de la proclamació de la II República i, en un exercici clar de recuperació de la memòria històrica, un seguit d’institucions i entitats de Tarragona han organitzat diferents actes per celebrar aquesta efemèride.

Des del 13 d’abril i fins al 15 de desembre sota el títol: ‘14 d’abril de 1931: 90 anys de la Segona República. Programa de Memòria Històrica de Tarragona’, tindran lloc gairebé una trentena d’actes i activitats proposades per més d’una quinzena d’entitats de Tarragona.