L’oli nou ja raja a Tarragona

  "El teu pes en oli" és una de les novetats d'enguany

  Els propers dies 1, 2 i 3 de novembre la Rambla Nova acollirà novament la Fira de l’Oli Nou DOP Siurana, que enguany celebra el seu 17è aniversari. Es tracta d’una iniciativa gastronòmica que organitza el consistori tarragoní, el Consell Regulador de la DOP Siurana i la Unió Corporació Alimentària de Reus, amb la presència dels productors més importants de la DOP Siurana, els quals presenten de forma col·lectiva el seu oli nou.

  En l’organització de la Fira també col·labora el Gremi de Pagesos de Sant Llorenç i Sant Isidre i la gestió tècnica va a càrrec d’Espimsa.

  En aquesta nova edició, a la qual participaran un total de 17 de la DOP Siurana, s’han programat diverses activitats per tal de fer d’aquesta festa gastronòmica quelcom més lúdic i festiu.  Se celebraran diferents activitats pensades i dirigides per a tots els públics, entre altres un taller de cosmètica amb oli d’oliva, o un tast infantil d’olis.

  “El teu pes en oli”, la gran novetat d’enguany
  Durant la presentació al Mercat Central de Tarragona, el president de la DOP Siurana, Antoni Galceran, ha explicat que aquesta la Festa de l’Oli és “una oportunitat per donar a conèixer els olis de les entitats tarragonines”.

  Una de les novetats més destacades d’aquesta nova edició té a veure amb un sorteig. Es tracta d’un reclam “simpàtic i engrescador” que consisteix a regalar “el pes del guanyador/a en oli”, ha explicat Pere Sales.
  Per altra banda, la Festa de l’Oli també tindrà la seva part més solidària, i és que els donatius que s’obtinguin amb el berenar de pa amb xocolata i oli nou del divendres 1, i de l’esmorzar del dissabte dia 2, es destinaran al Banc dels Aliments, coincidint amb el Gran Recapte de l’1 i el 2 de desembre.