L’OJC commemora el 250è aniversari del naixement de Beethoven a l’Auditori

  Aquest diumenge, 1 de març, a les 19.00 hores, l’Orquestra Simfònica Julià Carbonell de les Terres de Lleida interpretarà una de les simfonies més famoses de Beethoven, entre altres obres, a l’Auditori Municipal Enric Granados en el marc de la programació de La Temporada Lleida.

  Ll’OJC se suma a la commemoració del 250è aniversari del naixement de Beethoven convidant el director orquestral argentí Luis Gorelik per tal d’interpretar dos compositors amb estils i trajectòries molt diferents. Per una banda l’OJC oferirà les “Variacions Concertants” del compositor Alberto Ginastera; en aquesta obra, cada variació té un estil diferent depenent de l’instrument en què és interpretat, és a dir, alegre per a la flauta, dramàtic per a la viola…

  D’altra banda, interpretaran una de les simfonies més famoses de Beethoven, L’Heroica; que va ser composada per celebrar la memòria de Napoleó i estrenada el 1805. És considerada la més influent i de les obres més importants de la història, en què es diferenciava de totes les altres composicions, fins al punt d’afirmar que amb aquesta obra va néixer el segle XX musical.

  Les entrades (13€ la general i 11€ la reduïda) es poden adquirir al web de La Temporada Lleida, a les taquilles del Teatre de la Llotja, l’Escorxador i l’Auditori i a l’oficina de Turisme de Lleida.

  Luis Gorelik

  Luis Gorelik és un reconegut director orquestral, nascut a La Plata, Argentina, i graduat a l’Acadèmia de Música Rubin de Jersualem. Des de ben jove va començar la seva activitat professional, sent nombrat Director de l’Orquestra Filharmònica de Mendoza, així com també va ser convidat a dirigir les principals orquestres del país d’Israel.

  Ha estat com a director musical en diferents països així com, convidat com a director d’òpera i ballet en països com Santiago de Chile, Uruguay, Argentina, Eslovènia, Mèxic, Colòmbia…

  Al 2007, essent director Titular de l’Orquestra Simfònica de Salta, realitza tres exitoses temporades i enregistra per Sony Classical el CD “200 anys de Música Argentina”.

  Actualment, Luis Gorelik és Professor Titular de la Càtedra de Direcció Orquestral a la “Universidad Nacional de las Artes”, és director Artístic de l’Orquestra Simfònica d’Entre Ríos des del 2010, i condueix setmanalment, des del març de 2011, el programa de ràdio “Tarde transfigurada” que s’emet per “Radio Nacional Clásica”.