Lleida s’il·lumina de blau demà pel Dia Mundial de la Diabetis

    La Seu Vella i el Palau de la Paeria lluiran aquest color per donar a conèixer aquesta malaltia i sensibilitzar la societat

    La ciutat de Lleida es suma avui, dia 14 de novembre, a la commemoració del Dia Mundial de la Diabetis, amb la il·luminació al vespre de color blau de dos dels seus principals monuments, com són la Seu Vella i el Palau de la Paeria. És el segon any que la Paeria i la Seu Vella es sumen a la commemoració d’aquesta efemèride, que té l’objectiu de donar a conèixer la diabetis i sensibilitzar la societat envers aquesta malaltia.

    A més, a les set de la tarda el tinent d’alcalde i regidor de Promoció de la Ciutat, del Comerç, del Turisme i de l’Ocupació i l’Emprenedoria, Rafael Peris, rebrà a la Paeria al doctor Albert Lecube, cap del servei d’Endocrinologia i Nutrició de l’Hospital Arnau de Vilanova de Lleida, impulsor d’aquesta commemoració, que també compta amb la col·laboració de la delegació de Lleida de l’Associació de Diabètics de Catalunya.

    Durant el dia de demà també hi haurà taules informatives per la ciutat i se celebraran diverses jornades científiques sobre diabetis i endocrinologia. Diumenge passat, Lleida ja va participar en la XII Caminada per la Diabetis.

    La data de celebració d’aquest esdeveniment, instituït per la Federació Internacional de Diabetis i l’Organització Mundial de la Salut (OMS), commemora l’aniversari del naixement de Frederick Grant Bating, un dels descobridors de la insulina l’any 1922.