Lleida, per la Reforma Horària

  La Paeria hi dona suport per tal d’acompanyar la ciutadania i les empreses a adherir-se a aquest pacte

  La Taula de Promoció de la Ciutat s’ha reunit aquest dimecres a la Llotja de Lleida per tal de conèixer de primera mà el contingut i les iniciatives que proposa el Pacte per a la Reforma Horària. Fabián Mohedano, promotor de la iniciativa, que ha estat acompanyat del tinent d’alcalde i regidor de Promoció de la Ciutat, Rafael Peris, ha estat l’encarregat de presentar en què consisteix el Pacte del Temps.

  Mohedano ha explicat que la reforma promou un canvi d’hàbits global, ja que afecta a diversos àmbits, com el comercial, l’educatiu o el cultural, i que s’ha de treballar per tirar endavant pactes locals per acompanyar la ciutadania i les empreses per la convivència d’aquest canvi.

  El Pacte del Temps a Lleida pretén aconseguir un compromís de la ciutat i els seus actors en la implementació de mesures amb jornades participatives com ha estat el cas de la Taula de Promoció de la Ciutat. Entre els objectius principals de la Reforma Horària hi ha: sensibilitzar la ciutadania de Lleida al voltant dels avantatges de la reforma, donar protagonisme i fer partícips als principals actors del municipi, representants dels principals sectors (comerç, cultura, teixit productiu, etc.) i recollir propostes de millora i acords en els diferents sectors del municipi, entre altres, per tal de, finalment, formalitzar aquesta adhesió al Pacte del Temps de Lleida.

  Cal recordar que fa unes setmanes l’alcalde de Lleida, Àngel Ros, que es va reunir amb Mohedano, ja va mostrar el suport de la Paeria a aquesta iniciativa, tot oferint l’Ajuntament de Lleida com a facilitador, entenent que no és una decisió municipal, sinó amb l’objectiu d’ajudar la ciutadania i les empreses a adherir-se a aquest pacte.

  Fins al 15 de juny se celebra la 5a Setmana dels Horaris per donar a conèixer els avantatges en la salut, ambientals i socials i les idees per transitar cap a la reforma horària.