Lleida lluita contra el càncer de mama amb la música del concert del Mamapop

  El paer en cap, Fèlix Larrosa, s’ha sumat a la iniciativa i ha destacat que aquest “és un projecte d’èxit” i alhora un “exemple de ciutadania i de compromís, perquè és capaç de cercar la complicitat de tothom”

  Lleida ha tornat a mostrar avui la seva cara més solidària amb una nova edició del concert Mamapop, destinat a recollir fons per la lluita contra el càncer de mama. L’esdeveniment, que ha comptat amb la presència del paer en cap, Fèlix Larrosa, ha omplert les cadires de l’Auditori Municipal Enric Granados en les dues sessions programades, a les 7 de la tarda i les 10 del vespre.

  Abans d’iniciar-se l’acte, l’alcalde ha agraït la col·laboració de totes les persones que fan possible any rere any el Mamapop i ha posat de manifest la necessitat de la implicació ciutadana per promoure causes com la recerca mèdica contra el càncer de mama. “Aquest és un projecte d’èxit, que ha aconseguit aplegar institucions, professionals del sector i la societat civil amb un objectiu: lluitar contra el càncer de mama. Tot un exemple de ciutadania, de compromís i de cercar la complicitat de tothom”, ha dit.

  El paer en cap ha estat acompanyat en el concert de la tinent d’alcalde i regidora de Cultura, Montse Parra, així com dels regidors Toni Postius i Paco Cerdà.

  El concert ha estat estructurat en forma de musical, basat en composicions pop-rock dels anys 90. Ha reunit 35 professionals sobre l’escenari que han interpretat una selecció de cançons d’artistes com Miguel Ríos, Sopa de Cabra, Luz Casal, Mecano, etc, amb l’acompanyament de l’Orquestra Simfònica Julià Carbonell.

  Els diners de les entrades i de la venda de merchandising s’han destinat a la recerca que lidera l’Institut de Recerca Biomèdica de Lleida, concretament a un projecte d’investigació sobre el gen HER2, que és present en un 20% dels casos en què es diagnostica un càncer de mama i que genera tumors més agressius.

  La direcció musical del Mamapop ha estat a càrrec d’Antoni Tolmos, amb arranjaments de Jaume Olivé i José Ramon Madrid, mentre que la direcció coreogràfica i artística és a càrrec de Víctor Rodrígo i Nomís Lenam (Manel Simón). Alfons Pérez s’ha ocupat de la direcció tècnica. Com a novetat, en aquesta cinquena edició hi ha hagut 5 cantants a l’escenari: Mariona Escoda, Mireia Falcó, Toni Gilabert, Anna Borrego i Maria Arjona.

  L’Ajuntament de Lleida col·labora any rere any amb aquesta iniciativa solidària, juntament amb la Diputació de Lleida, AECC, Adima, DracMàgic Events, Tolmusic, l’Escola de Música l’Intèrpret, diverses empreses solidàries i mitjans de comunicació, entre altres.