Lleida es bolca en el dia gran de la Festa Major

El seguici festiu brilla en la cercavila per l’Eix Comercial que desemboca en l’Ofrena a Sant Anastasi a la plaça de Sant Joan

El Grup Sardanista Montserrat, portadors del Sant. Imatge cedida

Lleida s’ha bolcat aquest matí en els actes en honor al seu patró Sant Anastasi en el dia gran de la Festa Major. La Catedral Nova ha acollit la missa oficiada pel bisbe de Lleida, Salvador Giménez, amb la presència de l’alcalde de la ciutat, Fèlix Larrosa i de la Corporació Municipal. Tot seguit s’ha iniciat la processó amb una ballada conjunta de tots els elements del seguici.

La cultura popular i tradicional de Lleida és l’eix vertebrador de la processó: la Moixiganga, el Ball de Moros i Cristians, els Bastoners del Pla de l’Aigua, el Ball de Cavallets, els Capgrossos, els Gegants, el Heralds i els Signífers amb el Penó i les Trampes, l’Àliga, els Castellers de Lleida i els càrrecs de la festa de Moros i Cristians. Amb ells, desfilen les Pubilles, els Ministrers de Lleida, la imatge de Sant Anastasi, les autoritats eclesiàstiques, els Macers, la bandera de la ciutat, la Corporació Municipal i la Banda Municipal, juntament amb la participació d’infants i d’adults lluint el vestit típic català o els de les diferents Cases Regionals.

El Grup Sardanista Montserrat, portadors de Sant Anastasi

Amb motiu de la commemoració del 45 aniversari de la creació del Grup Sardanista Montserrat, l’entitat ha estat l’encarregada de portar la figura del sant.

Com és tradició, la plaça de Sant Joan ha acollit l’ofrena floral a Sant Anastasi, la figura del qual ha estat rebuda amb una ballada conjunta de tots els elements festius.

A continuació, un ampli  ventall d’entitats de Lleida i la ciutadania s’han volgut sumar a l’homenatge al patró de Lleida participant en l’Ofrena Floral. No hi han faltat les Pubilles i la Corporació Municipal.

Els actes de la jornada s’han iniciat amb les Matinades i les matinals del Seguici.