Lleida celebra diumenge el Dia Mundial del Medi Ambient amb la Festa de la Mitjana

  El parc fluvial acollirà activitats per a totes les edats durant tot el matí, com una caminada per l'Horta, visites guiades, espectacles de titelles, tallers i jocs de natura i experiments científics

  temps lectura-Temps de lectura: < 1 minut

  Lleida torna a celebrar aquest diumenge, 9 de juny, la Festa de la Mitjana, una trobada adreçada al públic familiar centrada en la natura i que enguany commemora el Dia Mundial del Medi Ambient. La jornada tindrà lloc de les 9.00 a les 14.00 hores i oferirà un matí de diumenge ple de jocs, tallers i activitats per a totes les edats, que permetran gaudir del parc i aprendre sobre la importància de l’entorn del riu Segre i les seves aigües.

  La matinal festiva inclourà activitats al llarg del recinte del parc, com ara jocs i tallers de natura i de medi ambient, experiments científics, tallers creatius i anellaments d’ocells. Les persones interessades també podran participar en una caminada popular per la Mitjana i l’Horta de Grenyana, amb sortida a les nou del matí des del Centre d’Interpretació del parc.

  A més, es faran dues representacions de l’espectacle de titelles “El núvol que no volia ploure”, a les 11.30 h i a les 12.30 h al Centre d’Interpretació del parc, i es podrà participar en les visites guiades “La Mitjana i el Riu Segre”, per conèixer millor aquest entorn de bosc de ribera, amb sortides a les 11.00, 11:30 i les 12.00 hores des de la Passarel·la del riu.

  Totes les activitats són gratuïtes i no cal inscripció prèvia. El recinte disposa d’aparcament per a bicicletes vigilat i també gratuït. Aquesta activitat s’inclou en el projecte Interreg “Turisme Transfronterer Fluvial i Sostenible – Têt, Ter, Fluvià i Segre (TTFS)”, que ha estat cofinançat al 65% pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER).