L’Hospital Sociosanitari Francolí inaugura una pista de petanca al seu jardí

  Amb aquesta iniciativa, l’Hospital tarragoní afegeix una nova instal·lació a l’aire lliure

  Pista de petanca de l'Hospital Sociosanitari Francolí.

  A partir d’aquesta primavera, els usuaris i usuàries de l’Hospital Sociosanitari Francolí, tant de l’Hospital de Dia com d’Internament, gaudeixen de l’esport de la petanca al recinte hospitalari a proposta dels usuaris, la iniciativa l’Equip d’Animació Sociocultural del centre i la col·laboració de la Fundació Hospital Universitari de Tarragona Joan XXIII.

  La pista ha estat inaugurada aquest dimecres coincidint amb l’arribada de la primavera i ha comptat amb la valuosa participació del Club de Petanca de la Pobla de Montornès que a banda d’oferir una magnífica exhibició, ha organitzat un torneig en què els usuaris han participat molt activament.

  L’activitat física i esportiva adaptada beneficia a les persones en tractament i en aquest sentit, la petanca és un esport que no requereix un gran esforç físic, millora la concentració, enforteix i tonifica els braços i estimula el sistema motriu, també exerceix una influència positiva en el sistema neuromuscular i psicològicament ajuda a enfortir l’afectivitat, el control i la percepció. Des del punt de vista social ajuda a la integració i millora la capacitat de comunicació i estat d’ànim.

  Aquest espai de lleure i relació se suma al petit hort urbà que ja fa 3 anys que van posar en pràctica les animadores socioculturals de l’Hospital de Dia i que té molt d’èxit entre els usuaris.