L’Hospital de Bellvitge dobla els implants de penis amb un grau de satisfacció dels pacients del 90%

  Les pròtesis de darrera generació tenen una supervivència del 75% als 15 anys

  L’Hospital Universitari de Bellvitge (HUB) va realitzar l’any passat 31 operacions de cirurgia protèsica per a la disfunció erèctil, més del doble que dos anys enrere (15). Si a aquestes se li sumen les de cirurgia genital complexa i reconstructiva la xifra frega el centenar. Segons Josep Torremadé, cirurgià de la Unitat d’Andrologia de l’HUB, l’implant de penis és el tractament que millors resultats funcionals ofereix a pacients amb disfunció erèctil quan estratègies menys invasives com la medicació oral o les injeccions intracavernoses no han funcionat. A més, Torremadé destaca que el grau de satisfacció dels pacients és del 90% i que les pròtesis de darrera generació, les de tres components, tenen una supervivència mecànica del 75% als 15 anys d’implantar-les. Malgrat ser complexa, la cirurgia protèsica és poc invasiva i possibilita que els pacients puguin reprendre la seva vida sexual entre dues setmanes i un mes i mig després de la intervenció. Fins demà dimarts, l’HUB acull el 5è Curs de cirurgia protèsica per a la disfunció erèctil i reconstructiva genital, un dels més prestigiosos de l’Estat.
  Segons ha explicat el doctor Torremadé, del total d’implants, el 50% es practiquen en pacients que s’han sotmès a una operació de càncer de pròstata o colorectal i, l’altre 50%, en pacients amb problemes orgànics relacionats amb l’edat, l’obesitat, la diabetis, o la hipertensió. Només està contraindicada per als pacients que no puguin sotmetre’s a una operació amb anestèsia i a aquells que per problemes cardiovasculars tinguin contraindicada l’activitat sexual.

  Un nombre creixent de les operacions, aproximadament el 20%, es fan a pacients que volen substituir la protèsi que se’ls va implantar 10 o 15 anys enrere. Un punt que Torremadé ha destacat perquè indica l’alt grau de satisfacció entre els que són sotmesos a la cirurgia protèsica.

  L’especialista ha assenyalat que l’HUB només treballa amb pròtesis d’última generació que tenen una supervivència mecànica del 95% als cinc anys i del 75% als 15. Per implantar aquestes pròtesis es col·loquen dos cilindres dins el cos del penis i una bossa de líquid que es deixa a la panxa que donaran rigidesa i laxitud al membre. El pacient, fent ús d’una bomba ubicada a l’escrot, pot activar i desactivar la pròtesi quan vol amb un resultat estètic i funcional òptim.

  Curs

  El curs que entre avui i demà s’imparteix a l’Hospital Universitari de Bellvitge és un dels de més prestigi en la seva disciplina a nivell espanyol i europeu i reuneix diversos dels cirurgians andròlegs més importants de l’Estat. Aquests experts hi presentaran les últimes novetats a nivell protèsic i quirúrgic de l’especialitat amb la discussió de casos clínics i cirurgies en directe.

  Enguany, a més, també abordarà altres temàtiques com el càncer de penis, amb el doctor Asif Muneer, prestigiós especialista en la matèria. També hi haurà blocs dedicats al càncer de pròstata i disfuncions sexuals; malaltia del Peyronie (curvatura adquirida del penis) i reassignació genital quirúrgica.