L’Esplai l’Esclop celebra els seus 35 anys de vida

El proper dissabte s'han organitzat diverses activitats per a les famílies de Vila-seca

Enguany l’Esplai l’Esclop de Vila-seca celebra els seus 35 anys de la seva fundació. La celebració tindrà lloc el proper dissabte 20 de juliol amb diverses activitats per a famílies, infants i joves del municipi.

El dia s’iniciarà amb la lectura del manifest dels 35 anys a les 10 del matí a la plaça d’Estudi. La primera activitat serà a les 10.30 h al Parc de la Riera i consistirà en una macro-gimcana i jocs d’aigua per a famílies. A continuació hi haurà un vermut popular amb Punxa-Discos a la plaça d’Estudi i de 17.00 a 20.00 h hi haurà formacions per adults i joves, juntament amb amb tallers infantils. La celebració finalitzarà amb un sopar obert a tota la ciutadania a les 9 del vespre i un concert amb Punxa-Discos del camp de Tarragona, a la plaça d’Estudi.

Durant els 35 anys de l’Esplai l’Esclop, hi han passat gairebé un miler d’infants i mes de mig centenar de monitores i monitors compromeses amb l’educació en el lleure i amb una voluntat transformadora amb l’objectiu que els infants creixin amb una visió critica i inconformista de la societat.

Cal recordar que els orígens de l’Esplai l’Esclop es remunten el 1971, quan el vicari de Vila-seca, Mn. Francesc Esteso va organitzar les primeres colònies d’estiu. Després de diverses colònies, l’any 1984 es va fer la proposta d’engegar un centre d’esplai durant un sopar de monitors. La proposta va acabar fent-se realitat i, al cap d’un any, l’Esplai va deixar de formar part de la parròquia, iniciant així una nova etapa amb el suport de l’Ajuntament de Vila-seca.