Les vendes de musclos per Sant Joan augmenten un 30% en cinc anys

    El Gremi de Peixaters de Catalunyai el de Productors de Mol·luscs del Delta de l'Ebre ha servit 10.000 racions a la marinera

    Les vendes de musclos per Sant Joan han incrementat un 30% en els darrers cinc anys, així ho afirmen els Majoristes de Peix de Mercabarna i els Productors de Mol·luscs del Delta de l’Ebre (FEPROMODEL). Coincidint amb la proximitat de la revetlla aquestes dues entitats han posat en marxa la campanya “Revetlles d’Estiu amb Musclos i Cava”, que entre el 21 i el 23 de juny servirà més 10.000 racions a la marinera i 4.000 copes de cava Segura Viudas a nou mercats de Barcelona. Aquesta iniciativa pretén recuperar la tradició gastronòmica mediterrània de fer musclades per celebrar Sant Joan. Una tendència que en els darrers anys està agafant força. Segons FEPROMODEL, aquest divendres s’han enviat a la província de Barcelona més de 350.000 quilos de mol·luscos del Delta.
    La temporada d’aquest producte comença el mes de maig i s’allarga fins al setembre, durant aquests mesos es produeixen uns 3,5 milions de quilos de musclo.

    Els organitzadors de la campanya “Revetlles d’Estiu amb Musclos i Cava” estan satisfets amb els resultats de la iniciativa que començar el 2012 amb una experiència pilot al Mercat de Sants. Aquest tast popular va néixer, impulsat per majoristes de peix i peixaters, amb la voluntat de recuperar una vella tradició gastronòmica mediterrània que molts d’aquests professionals recordaven de la seva infantesa: les musclades d’estiu durant les revetlles.